alt-J (Mobile)

Als een CD een uur duurt en je zet hem op en uiteindelijk lijkt het alsof die CD vijf minuten later al is afgelopen, dan weet je, dit is een topplaat!

Om meteen maar eerlijk te zijn… Ik was eerst echt geen liefhebber van alt-J maar toen ik een paar nummers hoorde van de nieuwe CD was ik helemaal om! Of dit nou te maken heeft omdat ze nu een trio zijn, bassist Gwil Sainsbury verliet de band, of dat bij mij het kwartje gevallen is.. Ik weet het niet. Ik weet wel dat mij dit nu enorm bevalt en de CD ondertussen al vier keer gedraaid heb!

Hoe kan ik dit het beste omschrijven als genre vroeg ik mezelf af.. Dat is heel erg lastig, er zitten zoveel verschillende stijlen in. Folk, elektronische sounds, rock invloeden, het is echt vanalles wat en vanalles te gek! Alleen al het begin; een muzikale introductie van zo’n vier minuten waar meteen een diversiteit in zit waar je bijna bang van hoort. Het is melancholisch tot en met. Vervolgens komt het nummer Arrival In Nara, het begin van een drieluik over een fictief verhaal over een Japanse stad. Erna komt Nara en wordt op dezelfde wijze voortgeborduurd (iets luider) maar wel met enorm veel muzikaliteit en een donker, mysterieus randje.
De reeds uitgebrachte singles laat ik niet geheel links liggen. Every Other Freckle is hoe dan ook mijn favoriet, daar zit zoveel variëteit in qua muziek, zang, passie en originaliteit. Verder is natuurlijk Hunger Of The Pine bekend met het welbekende maar aparte tussenstukje van Miley Cyrus, I’m A Female Rebel. Onverwacht maar het blijft zo verdomde goed hangen!
Een mooi, rustig, echt folky nummer is Warm Foothills waar ook Lianne La Havas op meedoet, dit dekseltje past precies op het spreekwoordelijke potje. Als laatste wil ik toch even Bloodflood Pt II aandacht geven, diepzinnig en natuurlijk ook een link naar Bloodflood dat op de eerste CD staat, An Awesome Wave.

Concluderend: Δ staat voor genialiteit als je de muziek voelt en begrijpt. Het is uniek in zijn soort en geeft veel stof tot nadenken! Ik heb enorm naar deze CD uitgekeken en hoop dat jullie net zo enthousiast kunnen zijn als ik dat ben!
Hier een nummer, zoals gezegd mijn favoriet:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in