De Amsterdamse band Cheaters stond vorig weekend (6&7 september) op festival Bruis in Maastricht. Van mijn 3voor12 limburg collega Nadia Hagen kreeg ik de tip om eens hier naar te luisteren. Ze was enorm enthousiast en ze had ook het EP’tje gekregen om te luisteren. Het maakte me nieuwsgierig en na het te hebben gehoord wil ik dit jullie graag laten horen/weten.

Zoals gezegd, Cheaters is een Amsterdamse band bestaande uit vier muzikanten die allen al een eigen muzikale weg hebben gehad. Hun genre is toch wel te schalen in de elektronische kant met wat indie invloeden. Daarbij is het vaak zeer mysterieus en je kan er heerlijk in wegdwalen! Hun EP is al in april uitgekomen en volgende EP zal in begin 2015 verschijnen. Dat gezegd hebbende, zal ik eens de nummers benoemen en beschrijven.
Om met het begin te beginnen: Sundial. Sundial is een heerlijk binnenkomer, zoals al eerder getypt.. Je kan er in wegdwalen en zo een eigen gedachtegang creëren. Het elektronische ritme geeft het net dat extra. Vervolgens komt het nummer The Woods, een fijn begin waar de slagsectie zorgt voor de aandacht. Je verplaatst je in het bos en de tekst neemt je verder en verder. Donker met een lichtgevend randje. Secrets kan ik een beetje lastig plaatsen. Soms krijg ik de tekst niet goed mee. Misschien is dat juist het geheim ervan! Zonder dollen.. Als de beat even weg is, pakt het me wel. Lekker dus. Het titelnummer van de EP, Neon Dreams, is een beetje dubstep in het begin, vervolgens komt de fijne stem van Lenka Boyd erbij en ik weet meteen dat dit mijn favoriete nummer is van de EP. Hier zit alles in qua muzikaliteit maar is ook de zang heerlijk. Topper. De afsluiter van de EP is Autopilot. Hoe mysterieus kan je beginnen? Dan een heel fijn melodietje erbij, wat meer snelheid en het hoofd begint mee te bewegen. Het maakt de EP compleet.

Kortom, het is zeer elektronisch en speciaal. Speciaal op een goede manier uiteraard!! Omdat er zoveel verschillende invloeden inzitten pakt het me. Soms is helaas niet alles qua tekst precies te horen maar muzikaal wordt dit dan wel vergoedt. Cheaters is echt zo’n band dat je waarschijnlijk (zeker als ik het hoor van Nadia) bij een live optreden helemaal inpakt. De energie die uit de EP komt zal live nóg meer zijn en daar hou ik wel van! Ben nu al benieuwd naar de nieuwe EP!

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in