De zomer is er vandaag maar zal daarna weer even verdwijnen. Toch in de wetenschap dat goed weer altijd ook zomerhits voortbrengt, heb ik eens nagedacht. Niet alleen Engelstalige nummers worden hits, ook in het Frans of Duits. Vandaag ga ik voor de Franse variant.
Heb een vijftal nummers gekozen waar ik eigenlijk gelijk aan dacht bij Franse hits.

K’Maro – Femme Like You.
kmaroVerrassing nummer 1; geen Fransman! K’Maro is geboren in Libanon en daarna verhuisd naar Canada. Dus het is ook weer niet zo heel vreemd dat hij Franstalig rapt/zingt. Dit nummer is gewoon al 10 jaar oud, komt uit 2004! Even luisteren en je kent het weer.

 

Zebda – Tomber La Chemise.
zebdaWOW. Na even research te hebben gedaan blijkt dit nummer gewoon al te komen uit 1999. Toen was ik tien jaar en tóch ken ik dit.. De groep Zebda bestaat uit zeven man en allemaal verschillende nationaliteiten. Ze zijn wel opgericht in Toulouse. De nummers die ze maakten was veelal gericht op politieke zaken zoals migranten en de gang van zaken in buitenwijken van Frankrijk. Lollig om dit weer eens te luisteren!

Alizée – Moi Lolita.
alizeeWie kent dit nummer niet meer? Ook al zo’n oudje.. Dit keer uit 2000. Eigenlijk is Alizée wel echt een eendagsvlieg. Alizée zelf was 16 jaartjes jong toen ze doorbrak met Moi Lolita. Desondanks heeft ze wel een enorm groot succes hiermee gehad. In tegenstelling tot de eerste twee artiesten is zij wel écht n Française.

 

Kate Ryan – Ella Elle L’a.
kateryanKate Ryan oftewel Katrien Verbeeck. Hoe Belgisch wil je het hebben?? In 2002 brak ze door met Désenchantée wat eigenlijk een nummer was van Mylène Farmer, een Canadese. Na even een ‘rustigere’ periode te hebben gehad heeft ze nog meegedaan aan het EurovisieSongfestival. Daarna, in 2008, kwam dit nummer uit, Ella Elle Lá. Ook weer een nummer dat overgenomen is. Desondanks heeft ze hiermee wel het grootste succes beleefd.

 

Stromae – Ta Fête.
Wat moet ik nog over deze wervelwind vertellen? Zijn echte naam kennen we, Paul van Haver. Zijn eerste megahit was Alors on Dance, in 2009. Stromae betekent eigenlijk Meastro. Sinds 2013 heeft hij een enorme groei meegemaakt door zijn CD Racine carrée. Nummers zoals Formidable en Papaoutai werden enorme hits en speelde hij bijvoorbeeld pas geleden Pinkpop plat en heeft hij TWEE keer de ZiggoDome uitverkocht. Chapeau.
stromae

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in