SixSuperSaturdaySongs. De naam zelf zegt het al. Gewoon even 6 fantastische vaak uiteenlopende nummers die gewoon een extra spot verdienen. Het kunnen gloednieuwe tracks zijn maar ook iets wat al langer op de plank ligt en toch nog even aandacht moet krijgen.

Folk Road Show
Terugkijkende wanneer de laatste keer was dat dit viertal iets van zich liet horen… 2019! Hoe dan? Ja, vast een beetje te raden.. Maar uit het oog, niet uit het hart. Super om Folk Road Show weer met nieuwe muziek te beluisteren. ‘Office Politics’ klinkt op het oog misschien niet zo interessant (de rol van het papierwerk)… Maar als je eenmaal de stijl weer hoort, die echt wel op zichzelf staat, denk je: AH, het gezelschap is er weer hoor. Van een easy flow start naar al wat meer uptempo en als de dynamiek samen komt in het refrein past alles inderdaad meteen weer samen.

néomi
Toegegeven, néomi zat nóg niet op de radar hier. Maar laten we op deze manier dat even herstellen. Neomi Speelman deed afgelopen jaar mee aan de Popronde en dat heeft haar geen windeieren gelegd! Ontzettend gegroeid, veel liefhebbers gekregen van haar eigentijdse mix van dreamfolk en tevens geboekt door Friendly Fire. Maar nu is er met ‘after’ een tweede EP uitgebracht, eentje die weer een mooi pallet laat horen. Om ‘oh my darling’ hiervan uit te pikken is bijna logisch te noemen. Het kadert bijna alles samen. De prachtige heldere stem, hoe muzikaal alles fantastisch is omlijst en hoe Neomi je meeneemt in haar verhaal.

Pale Puma
Een goede periode heeft Pale Puma oftewel Django Duijns gehad. Eerst het moment dat hij bij Excelsior Recordings heeft kunnen tekenen (WOW!) en vervolgens een ijzersterke song eruit gooien. Nou, ‘Cigarette Still Burns’ is tevens de opmaat naar een album met de titel ‘Haunted By Dreams That Were Never My Own’. Het mag meteen worden gezegd; de beste song van hem tot nu. Een ontzettende oorwurm vanaf de eerste toon. Een slim gitaarriedeltje, indie elementen all over the place en de sleazy stem van Django maakt alles compleet. Misschien beetje alternatief maar ook weer heel erg toegankelijk.

INU INU
In 2019 had CamielMusic zelfs een heuse primeur voor INU INU: de release van hun live video ‘Sleep’. Vervolgens is nog veel uitgebracht waaronder twee EP’s waarvan eentje een live variant is. Onlangs hebben ze ‘Gone Astray’ eraan mogen toevoegen. INU INU is nog steeds gelaagde dreampop wat onder andere komt door de fijne stem van Amber Nefkens. Om alles een beetje samen te pakken, is het luisteren van ‘lapse’ het beste. Easy going, melancholisch, dromerig (zoals verwacht), maar ook met genoeg muzikaliteit. Het heeft een sterke opbouw, van klein naar grootser en de elektronische elementen maken het net wat verfijnder. Goed om ze even te ‘herontdekken’.

Roos Marijn Peperkamp
Laten we maar meteen zeggen, hoe vaak komt het voor dat er een track wordt geschreven over een kwal? Nou, bij deze! ‘Jellyfish’ is de tweede track wat Roos Marijn Peperkamp heeft uitgebracht en het is een heel mooie, kleine, ingetogen song. En hoe ze het zelf al aangeeft: ‘Ik wilde een lied laten klinken als het dansen van een kwal in zee’ en dat is écht gelukt. In samenwerking met Sofia Dragt hebben ze het sierlijk maar puur gehouden. Met piano en enkele elektronische elementen zorgen ze ervoor dat de ‘Jellyfish’ absoluut een ode krijgt. Het is allemaal een opmaat naar haar EP ‘Onbevreesd’. Interessant!

Laura Palmer
Hoe kan het dat sommige namen/acts/bands blijven hangen? Nou, toch heeft dit Haagse gezelschap iets weten te triggeren. Dus mogen ze absoluut even de extra aandacht krijgen die ze verdienen. Met ‘Ants (Think We’re Aliens Too)’ zijn ze terug en hoe! Een track die een opbouw heeft van heb ik jou daar. Easy going start, ritmisch meedeinend om toch al diep van binnen aan te voelen dat het dit niet zal blijven. Na een minuutje komt er al meer power en dit bouwen ze meer en meer op met genoeg fuzz & pedalenwerk. Iets wat we absoluut willen horen en nodig hebben. Het eind zegt genoeg!! En er komt meer, dat hebben ze al beloofd. TOP!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in