SixSuperSaturdaySongs. De naam zelf zegt het al. Gewoon even 6 fantastische vaak uiteenlopende nummers die gewoon een extra spot verdienen. Het kunnen gloednieuwe tracks zijn maar ook iets wat al langer op de plank ligt en toch nog even aandacht moet krijgen.

Home Counties
Wat mooi is aan deze rubriek, is dat de muziek niet altijd gloednieuw hoeft te zijn. Nu is deze track niet jaren oud maar stamt uit oktober. Dit vijftal komende uit Bristol (Will Harrison, Conor Kearney, Barn Peiser Pepin, Sam Woodroffe & Dan Hearn) hebben in 2020 hun levenslicht gezien en ondertussen toch al twee EP’s verder. Het is een mix van synths meets punk en daarom is het best logisch dat Sports Team wel een naam is wel gelijkenissen treft én dat ze daar in het voorprogramma hebben gestaan. Van hun laatste EP de track ‘The Home Counties’ wat klinkt.

Kubilay Kaya
Het was tijd, tijd om uit de schaduw te stappen. Kubilay Kaya, uit Bergen op Zoom met Turkse rooste, werkte als hiphop producer eigenlijk altijd achter de schermen maar de voorgrond past ‘m erg goed. Met een heel fijne mix hiphop, jazz, synths en poëzie. De rust die Kubilay kan laten horen in zijn stem, het vertellende, maakt het meteen geloofwaardig. Het album gaat niet alleen over mooie maar ook donkere kanten van een relatie, wanneer het dus niet werkt. Het zijn tien tracks die een diversiteit laten horen maar ook eenheid. Beluister ‘Gouden Vrouw’!

Dési Ducrot
Zoals vele (bijna alle toch) artiesten heeft Dési zich in de afgelopen twee jaar toegelegd op het maken van nieuwe muziek. Waar ze daarvoor de Popronde nog lekker veel had opgebouwd, is het nu zaak om de naam weer even opnieuw in de spotlights te zetten. Met deze nieuwe track ‘No Good’ zou dat eigenlijk heel erg gemakkelijk moeten lukken. De mix van pop, americana én combinatie van blazers erbij (niemand minder dan Benjamin Herman & David Rockefeller!) maakt dit nummer ontzettend fijn en aanstekelijk om naar te luisteren. GO GO GO!

Marathon
De naam Marathon zoemde al een tijdje rond op het internet. Ze hebben gestaag gebouwd aan iets moois en hebben zichzelf al iets cadeau gedaan: winnaar van de Amsterdamse Popprijs. Dit drietal bestaande uit Kay Koopmans (zang/gitaar), Lennart van Hulst (drums) en Nina Lijzenga (bas) laat een sterke mix horen van punk, shoegaze en tevens indie met als credo: hun frustratie over de steeds groter wordende tweedeling in de maatschappij. Hun live track ‘The Company’ is daar al een goed voorbeeld van. Helaas (nog) alleen op YouTube!

Iguana Death Cult
Dit Rotterdamse gezelschap weet wederom iets tofs te droppen. Het was eigenlijk een voltreffer, hun album ‘Nude Casino’ en de plannen waren groots! Helaas weten we allemaal wat dat heeft tegengehouden. Natuurlijk in eerste instantie terneergeslagen en geen zin in nieuw werk kwam er een periode van afschakelen. Gelukkig zijn ze weer creabea geweest en is er nu een 7″ gelanceerd met daarop 2 tracks waaronder het sterke en best wel hedendaagse ‘Future Moments’. Wie zijn de helden van nu? En voor hoelang? Listen!

Fleddy Melculy
De doorbraak van deze Belgische metal core formatie was absoluut ‘T-shirt van Metallica’ in 2018 en sindsdien hebben ze een eigen sound gecreëerd. Maar daarnaast ook absoluut een grote fan schare! Natuurlijk is de naam een knipoog maar de muziek niet. Ook deze heren hebben geleden onder de twee jaar en daarom is ‘GEEN TIJD VOOR SPIJT’ een nieuwe single. Het is een terugblik maar tegelijkertijd een modus om niet terug te kijken maar juist vooruit. Dat doen ze al volop want hun album zal in ’t voorjaar in ’23 uitkomen. Eerste voorproefje dus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in