ULTIMATE Song is een rubriek waar muziekliefhebbers een verhaal hebben bij een nummer. Zo ook Robin Dols. Eerlijk is eerlijk, dit is een verhaal dat keihard binnen komt en prachtig is dat Robin dit wilt delen. Zeker dan met zo’n specifiek nummer, chapeau. Zoals ik steeds zeg, ik ben oprecht trots op de verhalen die ik mag delen vanuit de boodschapper. Muziek brengt mensen samen, het heelt en geeft kracht. Zo ook nu, Robin respect!

40lickslogoThe Rolling Stones – You Can’t Always Get What You Want, versie van het album Flashpoint.

Op mijn 16e kreeg mijn vader de diagnose darmkanker. In het halfjaar ziektebed voor zijn dood is hij zijn eigen crematie gaan plannen. Het eerste wat hij zei is dat dit nummer gedraaid moest worden maar dan moest het de live versie van het album Flashpoint zijn.
Daarnaast regelde hij nog een bloemstuk dat op zijn mat zwarte kist kwam te liggen in de vorm van de tong van de Stones en vroeg hij aan mij of ik een sticker van het logo (die hij al jaren had liggen) op de kist zou willen plakken tijdens de dienst, dat heb ik uiteraard met veel liefde gedaan! Ook zou er bier geschonken worden op de koffietafel en wilde hij dat mensen op een goede manier aan hem terugdachten in plaats van te gaan zitten treuren over hem.
Overigens zijn we samen nog naar The Rolling Stones Licks Tour geweest vlak voordat hij ziek werd. Dit was in 2003 in Rotterdam, De Kuip en dit was voor mijn vader een van de mooiste herinneringen uiteindelijk. Zelf ben ik door de jaren heen ook een behoorlijke Stones fan geworden, daarom heeft deze plaat heel veel betekenis voor mij.
Met het vooruitzicht dat ik mijn verjaardag op het Megaland terrein (Pinkpop red.) ga vieren onder begeleiding van een Stones concert, wil ik ook nog twee van mijn favoriete nummers op dit moment erbij gooien en dat zijn: The Midnight Rambler en The Spider And The Fly.
Maar voor nu wil ik graag het nummer laten horen waar het om draait: The Rolling Stones – You Can’t Always Get What You Want (live van het album Flashpoint).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in