Golden Earring @ HMHEen band waar je drie keer naartoe gaat in één jaar, is dat too much, ben je dan een groupie of kan dat gewoon? Dat kan gewoon is mijn mening. Zeker als je kijkt naar de soorten concerten die gegeven zijn door desbetreffende band. Mochten jullie nog niet naar de afbeelding hebben gekeken, de band is de Golden Earring, Nederlands beste rockband aller tijden en ver ervoor en erna.

Dan maar even doorgaan met de concerten die ik bezocht heb, het zijn drie concerten geweest en alle drie enorm verschillend. Één overeenkomst: het waren allemaal geweldige optredens!
Om maar even te starten met de eerste; die was in de Heineken Music Hall (HMH).  Samen met mijn hele goede vriend Eef hebben we de trein gepakt en gewacht op het optreden. Het werd een volledige eigen show van de mannen in een grote zaal in Amsterdam. Dit was 13 december 2013. Lekker knallen, veel plezier, goede sfeer in de zaal, bier vloeide goed, TOP!
Vervolgens zou ik weer met Eef naar het volgende optreden gaan, dit keer in Eindhoven in het theater. 16 februari 2014 was de dag! Een hele andere setting, namelijk akoestisch. Niet alleen de setting was anders maar ook de gedachte want net in de week waar we zouden gaan overleed mijn oma. Heel toevalligerwijs was dezelfde dag ook de begrafenis dus was het dubbel. Toch bleek het een heerlijke uitlaatklep te zijn want de show was enorm goed. Mooie elementen, wat subtieler en zelfs nummers die we niet kenden zaten erin!
De laatste setting wéér verschillend! Nu was het namelijk een festivalshow, ParkCity Live in Heerlen, op zondag 6 juli 2014. Hoe kon het ook anders.. Ook deze keer was het een show om niet te vergeten! Dit was onder meer omdat het enorm regende voor en een heel stuk gedurende het optreden. Dit maakte de sfeer er echt totaal niet minder van, het was fenomenaal. Echte Earring fans stonden vooraan en deden vooral genieten. Niet alles meeblèren zoals ik maar heel relaxed meedoen op het ritme. Mooi om te zien!

Golden Earring @ PCL
Zo zie je maar, je kan artiesten/bands vaak genoeg zien zonder een groupie te zijn en zonder verveeld te geraken. Dit waren drie op zichzelf staande concerten maar wél allemaal enorm geslaagd! Als je me de vraag stelt of ik zoiets nog eens zou willen zeg ik meteen ja.
Mede ook omdat de Golden Earring zo’n enorm geniale band is die je helemaal laat meegenieten, meedoen en verrast. Ik hou ervan.
Kijk hier naar een optreden op Paaspop 2011: Golden Earring – When The Lady Smiles & Going To The Run.

Golden Earring @ PCL

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in