Mama's Pride JubileumDaar zijn we weer! #5 in de reeks van acts die op Mama’s Pride staan in het weekend van 10 en 11 mei in het Burgemeeste Damenpark in Geleen! Vandaag de aandacht voor alleen Limburgse acts die zullen gaan spelen. Eigenlijk allemaal ‘onbekende’ namen want ik kende serieus alleen de namen, totdat ik het ging luisteren kon ik er muziek bij plaatsen. Erg? Totaal niet, juist heerlijk onbevangen om dan erover te kunnen schrijven.
Mitch Josten –> Sittard. Afterpartees –> Horst. Cuda –> Echt/Sittard.

cudaCuda.
Cuda heeft meegestreden voor een ticket om Pinkpop te openen dit jaar. Daarvan zullen ze nu wel bekend zijn qua naam en ook de muziek zal de mensen die hen hebben gezien tijdens Nu of Nooit nog wel in de oren toeteren. Is het dan herrie? Nee! Als genre noemen ze het CowPunk. Ik denk dan al meteen aan de uitspraak: We Gotta Have More Cowbell. Het is echt muziek die iedereen goed wakker schudt, waar pullen bier bij horen en iedereen helemaal losgaat, ik zie mezelf al op zo’n stier zitten voor rodeo! Ik kan dit lekker waarderen. YeeeeeHaaaa! Zondag 11 mei worden de heren losgelaten op het podium! Enige jammere, ik kan geen liedje via YouTube laten horen, dus voor de mensen met Facebook: CUDA.

Mitch-JostenMitch Josten.
De volgende Limburger in de rij is Mitch Josten. Mitch heeft de finale van Podiumvrees gewonnen en daardoor staat hij op het podium van Mama’s Pride! Ik heb helaas niet de mogelijkheid gehad om te kunnen gaan kijken (handbal) maar zoals ik heb gelezen en gehoord was het een muzikale avond waarbij Mitch zich een weg baande door uniek te zijn met zijn stijl. Zoals ik er naar luister hoor ik echt een sound zoals Waylon Jennings erin en laat dat nou net óók een inspirator zijn. Net als Triggerfinger, John Mayer en Buddy Guy. Hij zal op de zondag zijn show gaan geven en afgelopen jaar in juni zijn EP uitgebracht. Mitch Josten – Here I Am.

AfterparteesAFTERPARTEES.
Ennnnn last but not least: AFTERPARTEES. Ze hebben sowieso pas met traumahelikopter gestaan in de Nieuwe Nor in Heerlen en dan vind ik het weer geinig.. AFTERPARTEES – traumahelikopter. HOOFDLETTERS – kleine letters. Dit jaar Mama’s Pride – vorig jaar Mama’s Pride. Anyway, terug naar de muziek! Voor wie ze niet kent, ze maken soort van garagerock, 70’s punk en dit allemaal in een lekker jasje gestoken. Het is echt weer muziek waarvan je zegt, dit moet goed komen. Veel spelen, groeien, genieten en nummers blijven maken! En dat vele spelen doen ze sowieso al kijkende naar waar dit al geweest is: IntoTheGreatWideOpen, Eurosonic Noorderslag en toevallig.. De afterparty van Vampire Weekend. Ga door, ga door! Hier een optreden van 3voor12 radio: AFTERPARTEES – Lilly.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in