Dit nummer is denk heel toepasselijk in deze tijden. Er gebeuren overal in de wereld nu zoveel dingen waardoor je moet denken: is dit wel normaal? Zijn we wel ‘vrij’? Wij, Europa, waarschijnlijk wel… Maar ga eens even verder kijken.. Dat gedoe in Oekraïne/Rusland, waar 298 mensen uit de lucht worden geschoten? Alles dat gebeurd in Israël en Palestina? De enorme onrust in Irak en Syrië tegen de ISIS?

Misschien moet ik geen politieke dingen gaan roepen nu maar alleen zeggen dat er veelal liedjes zijn van ‘vroeger’ die politiek geladen zijn en nu ook soms van toepassing zijn. Neil Young heeft dit namelijk al in  1989 gezongen en dit was toentertijd een nummer tegen het net begonnen regime van George Bush Sr. In zijn campagne sprak hij van een vriendelijker, betere natie maar dit was binnen een maand al helemaal weg en zelf gedraaid naar negativiteit. Vandaar het nummer van Neil Young.

Nu terugkijkende naar deze tijd… Veel van deze tekst is nu te gebruiken. Waar is de vrijheid of veiligheid in veel gebieden? Kunnen mensen wel veilig slapen? De vele onschuldige kinderen die worden gedood of gewoon geen toekomst perspectief hebben? Het is allemaal ongelofelijk dat dit nog mag en kan gebeuren in deze tijd.
Het refrein zou eigenlijk al genoeg moeten zeggen: Keep On Rockin’ In The Free World. Dát zou moeten gebeuren, dát is het perspectief dat er moet zijn. Of dat er ooit zal komen? Het zal zeer zeker moeilijk zijn maar de kans is altijd daar.

Laten we gaan luisteren naar de meastro zelf:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in