SixSuperSaturdaySongs. De naam zelf zegt het al. Gewoon even 6 fantastische vaak uiteenlopende nummers die gewoon een extra spot verdienen. Het kunnen gloednieuwe tracks zijn maar ook iets wat al langer op de plank ligt en toch nog even aandacht moet krijgen.

Bobbi Lu
Als je al in het voorprogramma hebt gestaan van Sylvie Kreusch, Eefje de Visser en The Haunted Youth voordat je überhaupt maar één song hebt uitgebracht, is het wel een teken aan de wand dat er toekomst in zit. Maak kennis met Bobbi Lu oftewel Lucy Rian. Deze zangeres uit de UK heeft de oversteek gemaakt naar België en dat legt haar geen windeieren. Invloeden van Radiohead en Caroline Polachek en FKA Twigs mogen genoemd worden. Electronic indie, dat is de beste omschrijving als je luistert naar het geheel. De debuutsingle ‘Metapwhore’ mag er hoe dan ook wezen. Onthouden deze naam!

VonVeh
Geinig dat iets zo bekend kan voor komen maar eigenlijk nog helemaal onbekend is. Goed teken? Tweeledig. Hoe dan ook, maak kennis met Von Veh! Een vierkoppige indierock formatie uit Amsterdam die onlangs al hun derde EP ‘Undecided’ hebben uitgebracht. Deze EP gaat over verstikkende relaties, aan de zijlijn staan van iemand met een depressie, maar ook over de liefde. De laatste single die is uitgebracht is ‘Islander’. Een duidelijke track muzikaal maar ook qua zang en dat heeft te maken met de sterke stem van frontvrouw Mariska Lie-A-Ling. Helder maar vol power, je wordt erin meegenomen. Ontdek!

Little Massive
Daar zijn ze weer! Little Massive moet en zal worden genoemd én worden beluisterd. Een kleine maand geleden brachten Robert Steskens en Jeroen Valkenburg hun sterke EP ‘Meet Your Future’ uit. Deze bevat vier songs en het is weer een goede combi geworden. Van volle rock klanken met bombast maar ook de verfijnde indie is erin verwerkt. Iedere song heeft iets groots, iets meeslepends, iets anders erin zitten. Muzikaal zit het dik in orde en ook qua zang klopt het volledig. Misschien is de opener van de EP ‘Nothing At All’ wel diegene die dit allemaal het meest uitdraagt. Een vijf minuten lang durende song maar alle facetten. Doorgaan!!!

Skinnie
Wat fijn om (eindelijk) weer eens iets over Skinnie te kunnen schrijven! Het is lang geleden, in 2020 bracht hij het album ‘Doezend Verhaole’ uit die vol stond met mooie vertellende songs. Nu is het ruim drie jaar later en natuurlijk is er veel gebeurd. Daarover gaat ‘Gaef Neit Op’ eigenlijk ook. De stem van Skinnie heeft iets warms en dan het vertellende aspect; het somberte in deze tijd, het niet verder komen en in rondjes blijven lopen. Toch wilt hij uitdragen dat hij vrolijk, vrij en tevreden is en vooral omdat de liefde veel verzacht. Klopt als een bus toch? De easy going muzikale omlijsting past hier perfect bij en zorgt ervoor dat je in combinatie met de stem helemaal in de track kan kruipen.

Liam Pek
Rollercoaster pop, zo omschrijft Liam Pek zijn eigen muziek. Interessant, veelzijdig, nieuwsgierig makend. Niet dan? Het is een veelzijdige muzikant en songwriter. De invloeden die hem raken zijn de jaren blues, laten en pop uit de jaren ’70. Het kan dus alle kanten deinen. Zo is dit ook te horen op zijn EP ‘Keep On Keeping On’, uitgebracht in januari. Deze bevat zes tracks en bevat een duidelijk een rode draad: zaken die mensen achtervolgen in het leven. De levensloop, dromen, kind zijn. Een ware grootse song is de laatste van de EP, ‘Daffodil’, geïnspireerd op de DAF van zijn opa. Die vreugde hoor je er iedere seconde in terug en is tekenend voor het muzikale spectrum van Liam.

Ismena
Nieuwe fase… Het nummer ‘I Don’t Think I’ll See You Again’ is namelijk de eerste van het solo album ‘This Time’ wat we medio september mogen verwachten. Het is een heel eerlijk album geworden aangezien veel tracks in het moment van de emotie zijn opgenomen en dan ook nog terugkerend naar de roots: klein en akoestisch, thuis. Het heeft als onderwerpen liefdesverdriet, depressie en onzekerheid maar laat ook een lichtere kant zien. Want eerst was het toch allemaal meer dark-indie. In deze eerste song verwerkt Ismena het einde van haar relatie en leert ze te accepteren dat niet altijd alles gaat zoals je zou willen. All been there, right?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in