Zeg Stevie Wonder en je zegt rasmuzikant. Of je zegt de geweldige zanger die helaas blind is. In ieder geval is hij zeer zeker een Classic. En een levende legende. Hoe knap is het als je kind zijnde blind leert piano, basgitaar én drums spelen, dan ben je een muzikant pur sang. De muziek die hij maakt ademt ook echt soul, funk & blues uit.
Ga ook nu eens bij jezelf na welk liedje je heel vaak hoort als je jarig bent, juist ja, ook dat nummer is van hem… (en niet ‘er is er een jarig..’)

Deze man heeft heel veel voor de muziekindustrie betekent. Vanaf de jaren 70 heeft hij zich steeds meer kunnen ontwikkelen omdat hij bij zijn platenlabel Motown had ingezet op artistieke vrijheid. Hierdoor werd hij beter en beter en kon hij in zijn teksten boodschappen uitbrengen. Uiteindelijk kwam ook het nummer I Wish uit. In 1976 om precies te zijn. Paar jaar eerder was hij ook al echt doorgebroken met Superstition en Higher Ground. Ik heb nu gekozen voor I Wish omdat dat nummer zo’n heerlijk bekend loopje heeft, lekker refrein en echt een nummer waar Stevie Wonder zich vocaal het beste laat horen mijns inziens. Daarbij heeft het ook een boodschap vanuit zijn kinderjaren, jaren 50 en begin 60. Als je daarover zo een nummer kan maken ben je een grote!
Misschien is dit nummer ook erg bekend tijdens het refrein, waar Will Smith het gebruikt bij zijn nummer Wild Wild West.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in