Een nieuw onderdeel op mijn site!! ULTIMATE Song. Het gaat echt over een nummer dat speciaal voor je is, een gevoel geeft, een anekdote bij hebt of gewoon JOUW plaat is.
Ik start met hét nummer van Luc Wulterkens. Ik ken Luc al een hele poos, voornamelijk van middelbare school, maar als we ons treffen kunnen we het altijd goed met elkaar vinden en hebben het dan over vanalles. De laatste keer was tijdens de LHD en hebben we al gesproken over dit onderwerp. Daarom geef ik hem de primeur om te vertellen over zijn ULTIMATE Song. Wát een keuze ook, top!!!

‘Wat is je favoriete plaat aller tijden?’ Hoe vaak deze vraag op de radio, tijdens een gesprek met een goeie vriend of gewoon in de kroeg ook voorbij komt, toch kom ik altijd weer uit bij Underworld met Born Slippy.

Born Slippy is een nummer dat door de meeste muziekliefhebbers wordt gewaardeerd. Van het rustige begin tot het knallende einde. Voor ieder wat wils, maar belangrijker: het heeft gewoon wat. De oase van rust in het begin, vervolgens de rap van Karl Hyde (rapper van de band Underworld), de harde stampende beat die niet misstaat in de hardere techno en vervolgens de handtrommels die het nummer legendarisch maken.

De eerste keer dat ik dit nummer hoorde was tijdens een dj-set in 2008. Ik wilde graag weten hoe dit nummer heette en wie de artiest was. Ik heb toen het filmpje dat ik had gemaakt aan een aantal vrienden laten zien/horen. Uiteindelijk zei iemand: ‘dat is dat nummer van Trainspotting’. Underworld met Born Slippy kon ik bijschrijven bij mijn ‘favo platen aller tijden.’

Live heb ik Underworld slechts één keer gezien. Dat was op Rockwerchter 2011. Wat een sfeer, wat een feest, maar toen de eerste klanken van Born Slippy uit de boxen klonken raakte het publiek natuurlijk helemaal in extase, kippenvel!
Check het hier om te luisteren en voornamelijk ook te beleven!! Underworld – Born Slippy

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in