Simon & Garfunkel.

Wat is dit een moeilijke zeg… Over het algemeen zijn Classics sowieso wel moeilijk te kiezen van een bepaald artiest of band aangezien het stuk voor stuk grootheden zijn in de muziekwereld. Dat is niet anders voor Simon & Garfunkel. Al vanaf de jaren 60 zijn deze mannen zeer grote namen in de muziek. Bij Paul Simon en Art Garfunkel was het niet alleen maar rozengeur en maneschijn in hun carrière, ze hebben meermaals in de clinch gelegen en uitelkaar gegaan. Desondanks zijn het artiesten die veel losmaken bij mensen met hun intrigerende teksten. Ze hebben veel awards binnen gesleept met waarschijnlijk als hoogtepunt in 2003 hun Lifetime Achievement Grammy.

40 nummers van Simon & Garfunkel, top!

Nu heb ik het nog altijd niet gehad over de Classic van hun, zoals gezegd, heel erg lastig! Ik ga voor hun doorbraak en waarschijnlijk grootste hit. Niet zozeer daarom maar wel omdat dit het eerste nummer was dat ik van hen hoorde en dit nummer bleef gewoonweg hangen. Zodoende is en blijft dit een grote klassieker. Uiteraard had ik ook kunnen kiezen voor Bridge Over Troubled Water, Ms. Robinson, The Boxer etc etc etc. Ja, het is toch echt The Sound Of Silence geworden.
Het nummer is geschreven door Paul Simon in 1963/1964 en opgenomen in maart 1964. In de lente van 1965 begon een radiozender het nummer te draaien en werd het door de producer omgezet naar een ‘remix’, met elektronische instrumenten. De heren werden hierover niet geïnformeerd maar hoorden het pas ná dit uitkwam. Het bleek een groot succes te worden want het nummer kwam in december 1965 op nummer één te staan in de Billboard top 100 in Amerika. Vele landen volgden waaronder Nederland.
Dit was het begin van een grote, lange maar ook moeizame carrière. Simon & Garfunkel hebben veel bereikt en ondanks dat het ‘oude’ muziek is, weten zeer veel mensen (jeugd) van het bestaan ervan, dat zegt veel. Het is muziek dat voor het leven zal blijven bestaan.

Het nummer dan maar, een live uitvoering uit 1981 in het Central Park in New York:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in