Revival grunge?!

The Belgische formatie The Muttons, uit Gent om precies te zijn, hebben op 5 december van afgelopen jaar voor het eerst het strijdtoneel betreden van CamielMusic. Dat dat eigenlijk niet meer één enkele keer zou worden, was wel al duidelijk. Niet alleen vanwege het feit dat het bekend werd dat er een EP zou komen, meer omdat het gewoonweg lekker sterke, stevige muziek is van dit jonge viertal. De namen zijn achtereenvolgens Merlijn Goddeeris (gitaar/zang), Michiel Vandenabeele (gitaar/backing vocals), Wout Houbart (bas) & Ward Van Echelpoel (drums). Ondanks het feit dat ze al wat tracks hebben gedropt, is die song van 5 december de enige van vijf nummers die de EP ‘Somebody Else’ heeft gehaald.

Er wordt geopend met ‘Rain’ en dat een slowburner. Niet meteen heel erg intens maar juist dat onheilspellende zorgt ervoor dat je verder wilt luisteren en het afwachten wordt beloond. Dit heeft ook absoluut te maken met de opvallende stem van Merlijn. Dan klinkt de titeltrack ‘Somebody Else’ door de speakers. Meteen maar aangeven; een teamprestatie want het heeft alle elementen in zich om het te laten slagen en waar je een voldaan gevoel van krijgt. Van begin tot eind, een geweldige opbouw tot heerlijk eind.
Eerlijk is eerlijk, iedereen krijgt toch een glimlach op z’n gezicht als ie de titel ‘Sex With My Ex’ ziet? Lekker stevige portie muziek op ons bordje, de grunge die wel mogen verwachten. Energiek, solowerk te horen en het lijkt wel alsof de stem van Michiel nét wat rauwer is dan op de andere tracks. Heeft verder geen uitleg nodig… Zoals aangegeven, de bekende song. ‘Falling Out Of Time’ is groots en het is eentje die absoluut veel lagen heeft. Je kunt gerust stellen dat het de voorgaande drie songs een beetje samenpakt, -vat, -houdt. Misschien niet de beste maar wel een mooie song om The Muttons mee te leren kennen. Als je nog zin hebt in nog wat furie, dan mag je absoluut ‘Flower’ niet overslaan! Als je even zin hebt in de grunge van de jaren ’90 met wat uitspattingen links en rechts, zit je hier écht goed. Heerlijk om zo de EP even af te sluiten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in