SixSuperSaturdaySongs. De naam zelf zegt het al. Gewoon even 6 fantastische vaak uiteenlopende nummers die gewoon een extra spot verdienen. Het kunnen gloednieuwe tracks zijn maar ook iets wat al langer op de plank ligt en toch nog even aandacht moet krijgen.

Inge van Calkar
Hoewel ze in maart haar album ‘PLAY’ nog uitbracht, heeft ze nog genoeg in de kast liggen om ons te verblijden want laten we eerlijk zijn.. Dat doet ze zonder meer met ‘RUSH’. Vanaf de eerste seconde is er een vibe die zó krachtig is, je wordt meegesleurd erin. Hoog tempo, afwisselend fluisterend gezang en het refrein geeft lekker veel energie. Vervolgens komt de kreet ‘RUSH’ paar keer voorbij om weer in het mysterieuze te belanden. Niet voor niets gaat deze song over verleidingen die moeilijk te weerstaan zijn. En ja… Vanaf nu is dit nummer zeer zeker niet meer uit je hoofd te krijgen.

Isaac Roux
Soms lijken dingen voorbestemd voor elkaar. Isaac Roux, wiens eigenlijke naam Louis de Roo is, zat afgelopen donderdag bij Vive le Vélo (Belgisch TV programma over de Tour de France red.) en toen gingen de hersenen even werken. Was daar niet net een track van uitgekomen? Jawel! Met ‘Colours’ brengt Isaac Roux zijn tweede single uit nadat hij eerder de Nieuwe Lichting heeft gewonnen. Verwacht heerlijke indiefolk die van begin tot eind helemaal klopt. Er is een gemoedelijke start, komt meer energie in en vervolgens wordt je meegenomen op avontuur waar alle componenten in zitten. Hou deze gast in de gaten!

Callkoen
Het is weekend, tijd om wat energie en sfeer erin te gooien. Dus is Callkoen een geweldige formatie om hiervoor te vragen. Deze Haagse ska- en reggaeband heeft op 23 juni hun debuutalbum ‘Zomerfruit’ uitgebracht. Het is uiteindelijk een mix geworden van ouder opnieuw opgenomen tracks maar ook nieuwe concepten, daarbij zijn blazers toegevoegd! In totaliteit staan zeven tracks op dit album en deze hebben allemaal wel een beetje een maatschappijkritische blik op hoe de huidige samenleving is. We pikken er gewoon eentje uit en dat is ‘Smonken’, natuurlijk past dit bij een ska- en reggaeformatie!

Mark Lohmann
Bij de muziekliefhebber rinkelt wellicht een belletje, anders vast als Moon Moon Moon wordt genoemd. Laten we er niet omheen draaien, de titel ‘Kattenbak’ maakt al nieuwsgierig. Mark weet ook onmiddellijk te boeien als je op play drukt. Het heeft een toffe beat en dan bezingt hij het ‘uitstellen van het schoonmaken van de kattenbak’. Met heldere tonen wordt alles verwerkt waardoor je smile niet van je gezicht verdwijnt. Het zinnetje ‘Alledaags ongemak verpakt in de mooiste liedjes‘ past inderdaad helemaal perfect hier bij. Het heeft op een of andere manier ook Spinvis invloeden en dat is een fijn extraatje.

Sven Ross
Het is niet de eerste keer dat Sven Ross hier verschijnt en het is fijn om wederom hem te verwelkomen. ‘Bad Timing’ is zijn nieuwste song en deze heeft hij opgenomen in de Zonkey Studios in Wenen. Deze gaat over het ontmoeten van de juiste persoon maar dan op het verkeerde moment. Het is een persoonlijke track want deze is geschreven na een emotioneel eind van zijn eigen relatie. Hij brengt het met kracht, met puurheid, oprechtheid. Natuurlijk heeft het pop invloeden maar door het gebruik van de mandoline ademt het absoluut folk, ook wel Bear’s Den invloeden. Het is de opmaat naar zijn derde EP.

STiCKFiGS
Kort maar verdomde krachtig! Nou, laat dat ook ‘gewoon’ bij punk horen! Maak kennis met STiKFiGS, een formatie uit Den Haag wat ook komend najaar met de Popronde zal gaan rondtouren. Met ‘Ghosts’ droppen ze nu (eindelijk) hun eerste single wat uiteindelijk terecht zal komen op een EP wat de titel ‘Former Glory’ zal krijgen en uit wordt gebracht via White Russian Records. Het heeft vanaf de eerste seconde genoeg energie en bombast waardoor je getriggerd bent. Doet het denken aan The Offspring of Sum 41? Dat kan! Want ze halen absoluut inspiratie uit de poppunk van de jaren ’90.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in