Wie? Orgel Vreten.

Waar? Poppodium Volt Sittard.

Wanneer? 30 maart 2014.

Hoppa. Tweede concert in mijn eigen stad, in de Volt. En wat voor een! Orgel Vreten sloot hun concertreeks af in hun ‘home town’. Thijs Schrijnemakers komt namelijk oorspronkelijk uit Sittard en Robin Piso uit Spaubeek. Thijs is bekend van de band Stereo en speelt nu bij Laura Janssen, Robin Piso heeft ook geen introductie nodig lijkt me want hij speelt in DeWolff. Samen hebben ze één grote passie en dat is de Hammondorgel. Oude, heerlijk klinkende piano’s waarop ze kunnen knallen als de beste, zo ook afgelopen zondag.

Zoals ik zei, het was hun laatste show van hun concertreeks en dit was echt een toppertje hoor. Alleen al het feit dat ze 2,5uur  achtereenvolgens gespeeld hebben zegt geloof ik al genoeg. Vanaf het eerste moment zaten ze vol passie te spelen en je merkte dat ook vanuit het publiek volop lof, eerlijkheid en energie kwam. Het praten tussen de nummers door werd een geniale bezigheid.. Het vragen of het publiek ‘meer of minder Hammond wilde’ (met een knipoog naar Wilders…), vragen of het publiek het naar z’n zin had en dat geantwoord zou worden met: ‘Ja Robin en Thijs, in principe wel’, dat zijn momenten waar je het publiek lekker kunt binden en geeft veel humor mee.

Daarbij werden ze ondersteund door een bassist (Jan Teertstra) en drummer (Wouter Rentema) en naderhand ook flink wat gastmuzikanten. Beginnende met tuba speler Arno Bakker die meteen een ‘battle’ aangaat met Robin. Hij kruipt op de Hammond en zorgt er uiteindelijk voor dat het krukje sneuvelt.. Prachtig dus!
Daarna kwam de Eindhovense zanger Ruud Borgers die sowieso het nummer ‘Limit To Your Love’ deed vertalen naar ook een geniale versie ervan.
Om de feeststemming even over te brengen kwam de zanger van de band Mateolika (die smiddags bij Ernesto’s had opgetreden) met zijn gitaar en ontbloot bovenlijf een extra dosis energie geven! Prachtig om ook die passie te zien.
Nee, dat was niet het laatste. Vervolgens kwamen de zanger en gitarist van de band Navarone op de bühne, de zanger (Merijn van Haren) gaf een show weg, geweldig. Vocaal erg sterk en de samenwerking met Thijs en Robin was super.

Om eerlijk te zijn vloog de tijd ook gewoon voorbij waarin de kwaliteit ook zo ontzettend hoog bleef, dat was ongekend. Die intensiteit was te merken want Robin voelde zich zo goed dat hij over de Hammond heen vloog en bij Thijs erop begon te spelen. Het eindigde dus zo, dat ze gewisseld waren van plek en zo het nummer afsloten.
Bij de toegift kwam iedereen nog het podium op om alle kunsten te tonen en dat was een top afsluiter. Het nummer was het origineel van ‘Sollicitere’ van de Janse Bagge Band, Spencer Davis Group – Gimme Some Lovin’. Daar kwam wederom de energie los die de hele avond aanwezig was.

Iedereen die er was en nog gesproken heb was het er over eens, het was geniaal, het was oppermachtig en niet te vergeten, een muzikale battle waarbij het publiek de absolute grote winnaar was!

Ik heb nog enkele filmpjes en ik wil daarvoor Robin Dols, Joël Maassen en Phil Hausmanns bedanken!
Orgel Vreten – Limit To Your Love ft. Ruud Borgers.
Orgel Vreten – Robin vs. Arno.
Orgel Vreten & Mateolika.
Orgel Vreten Compilatie 1.
Orgel Vreten Compilatie 2.

  

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in