EIN-DE-LIJK!

Ja mensen.. Het mag dan toch écht weer: Popronde Nederland is in volle gang en komende zaterdag (30 oktober red.) strijkt dit grootste, leukste, meest uiteenlopende festival weer neer in het fijne Sittard. In Sittard staan in totaliteit 20 acts verspreid over 7 locaties. Er zit absoluut wat namen die al eens de revue hebben gepasseerd op de site maar ook wat nieuwe namen die we absoluut niet mogen missen. Let’s go!
LINE-UP: Popronde Sittard
TICKET: Popronde Sittard

Filmhuis de Domijnen. De aftrap is om 17.00u met een dame die niet nieuw is op CamielMusic: Liza Weald. Deze jongedame heeft een eigen sound weten te creëren die wisselt tussen folk en pop muziek. Aangezien dat ze in Rotterdam ondertussen genoeg heeft bereikt, mag Sittard nu haar leren kennen. Om 19.30u zal KY. zijn klanken laten horen, in trio formatie. Twee jaar geleden bracht hij ‘Seaside’ uit en dat is tot het moment vandaag nog steeds iedere keer kippenvel. Wedden dat…? Deze singersongwriter heeft een bepaalde aura.

Ambrass Brouwerij. Twee jaar geleden debuteerden ze als locatie en nu hebben ze de smaak te pakken. Om 17.30u zal Roos Meijer haar pure alt-folk klanken laten horen in de gewelven van de brouwerij. Met bijzondere verhalen zal dit allemaal heel mooi over ons heen komen. Om 19.00u is het voor GINGE tijd. Deze meid zal met een mix van soul en R&B thema’s aanpakken zoals mentale struggles en ongelijkheid. Wow.

The Groove. Om 18.30u wordt Sittard wakker geschud. Mt. Atlas, de opener van Pinkpop 2019, zal hun kunsten gaan vertonen of beter nog, laten horen. Want met hun vuige postpunk zullen de ramen meteen weer eens goed getest worden op de Putstraat. Klokslag 20.00 komt een drietal uit Groningen even hun energieke tracks ten gehore brengen. Joey’s Midnight Club is een powerfull gezelschap en past goed: groovend doorgaan! Dan is YoungRubbi om 21.30u de formatie waar het om gaat. Punk meets hiphop. Je weet wat dat zal gaan betekenen: moshpits! Heerlijk want dat mag weer en zeker na twee jaar. De afsluiter is The Desmonds om 22.45u zal er nog één keer even de volumeknop op 11 terecht komen want met hun garage klanken kan dat niet anders. Ook bekend hier op CamielMusic door hun EP ‘Dripping’. Vlammen!

De Hollande. De eerste act die zal spelen is Juan Juan en wel om 18.45u. Indie country met Latijns-Amerikaanse invloeden. Dat kan toch niet anders dan dat het enorm fijn zal klinken? Zeker om zo even te starten.. In de flow en ready to rumble! Want dansen gaat het worden, no doubt. yoanne is namelijk 20.15u de volgende die de voetjes mag laten bewegen. Mix van EDM en pop waar nummers gaan over alles wat met liefde heeft te maken, de slechte kant die iedereen kent. Afsluiter is KEES en zij zal om 21.45u het café ook weer laten lachen maar ook dansen én hopelijk fietsen. Ondertussen een fenomeen aan het worden met haar KeesCam en hometrainer. Wie zal meedoen? CamielMusic is al fan!

Dwaas. Klein maar fijn, zoals ieder jaar. Maar wel alleen maar toffe acts. De starter om 19.15 is Hey Team en dit is een echte live band die er geen doekjes om zal winden. Alle vier de bandleden hebben andere invloeden en dit alles komt erin terug. Vet! Limburgs trots Andy & the Antichrist start de set om 20.45u en zal een onvervalste punk sound afleveren met de lekkerste ritmesectie van Nederland. Als dat geen energie gaat opleveren? 22.15u is het tijdstip waar Casey’s Call zal starten om een herkenbare catchy 90’s Britpoprock te laten klinken in Dwaas. Duidelijk Britse DIY sound maar wel in een eigen jasje.

’t Hophuys. Graeme James is een Nieuw-Zeelandse loopartiest die het bal opent bij het Hophuys om 19.30u. Zijn folky songs zitten vol levenservaring en de duidelijke tradities hoor je erin terug. Werelds dus! Dan een band uit Rotterdam die om 21.00u aftrapt waar er meteen een funky indierock sound je af zal komen. Dit viertal straalt en dat hoor je de gehele show. Ongetwijfeld wat springmomentjes erin; maak kennis met Lucky Blue. De afsluiter Max Poolman, absoluut bekend op CamielMusic, zal 22.30u zijn rauwe stem en mooie gitaargeluid laten horen. De songs zitten vol americana meets folk/country en vol met persoonlijkheid en intimiteit. Pak je bier en krijg kippenvel.

Poppodium Volt. Mega toffe line-up want het een volledig FunX podium geworden. Vol hiphop/R&B. De aftrap is met Wowi om 21.00u en deze man uit Curaçao brengt ons met zijn warme stem een fijne pop meets hiphop; absoluut urban! Uurtje later is Jadi-D aan zet. Deze dame is ready to rumble want ze zal een ‘Thick Bitch Energy’ naar de stage brengen. Hopelijk is Sittard er klaar voor! Afsluiter van de gehele Popronde avond is YVES. Helaas was een full band setting niet mogelijk maar dat wilt niet zeggen dat zijn sound anders zal zijn. Rauw maar puur, hiphop en R&B flowen samen.

TICKET: Popronde Sittard

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in