SixSuperSaturdaySongs. De naam zelf zegt het al. Gewoon even 6 fantastische vaak uiteenlopende nummers die gewoon een extra spot verdienen. Het kunnen gloednieuwe tracks zijn maar ook iets wat al langer op de plank ligt en toch nog even aandacht moet krijgen.

Juliet
Muziek is emotie, dat staat buiten kijf. Je kunt er veel aan koppelen en dat is ook wat Juliet heeft gedaan. Juliet is het solo-project van de Amsterdamse Julia Schellekens. Ze heeft iets moois gemaakt van eigenlijk iets heel treurigs. ‘Iets Dat Je Nooit Vergeet’ is namelijk een ode aan de vrouw die haar piano gaf omdat ze hem, vanwege haar alzheimer en het verhuizen naar een verzorgingstehuis, zelf niet kon houden. Dus is dit de eerste song wat ze heeft geschreven, echt voor die mevrouw. Het is namelijk een gegeven dat muziek herinneringen naar boven kan halen evenals troost bieden. Groots gebaar, mooie song.

FUZZY TEETH
Hij stond al een tijdje op de lijst om over te schrijven maar nog niet van gekomen. Maar hier zijn we! De debuutsingle van FUZZY TEETH! Het is het project van Anthony Koenn en trekt nu met de Popronde karavaan mee en dat helpt zonder meer met hun bekendheid én natuurlijk speelplezier met de band. Het heeft een toffe mix van lo-fi meets indie meets psychedelica. Eigentijds kun je het zonder meer. Vanaf de eerste seconde heeft ‘Horsefighter’ een lekker ritme te pakken blijft de gehele track ontzettend interessant omdat het alle kant op gaat maar ook weer gelijk. Gewoon luisteren!!

Press Club
Zoooo, we gaan weer eens een nieuwe band uit Australië introduceren. Daar zit toch veel muzikaal goeds in het water. Press Club is een viertal uit Melbourne bestaande uit Natalie Foster (zang), Greg Rietwyk (gitaar), Frank Lees (drums) & Rufio MacRae (bas). Ondertussen hebben ze al twee albums eruit gegooid en de derde ‘Endless Motion’ komt er heel snel aan! Hun laatste track is ‘I Can Change’ en deze zit vol poppunk, indie, garage en post-grunge. Gewoon onvervalste, lekkere, krachtige muziek en ook het credo ‘four mates, one band, with the soul purpose of sharing music‘ staat als een huis.

Mood Bored
Zou je Mood Bored in een hokje kunnen stoppen? Nee, eigenlijk niet. Ze gaan ondertussen naar alle uiteinden van Nederland om de Popronde te proberen te gebruiken als springplank naar meer, veel meer. En dat gaat waarschijnlijk wel lukken. ‘Pour Into Me’ is hun nieuwste en naar het schijnt inhoudelijk het mooiste nummer tot nu. Het gaat erover dat je klaar bent met je leeg voelen, dat je ernaar verlangt om meegesleurd te worden door iemand. Die kan je dan weer opvullen met alle mooie dingen in de wereld. Dit allemaal in dat eigen jasje. Myrte, Timo en Daan weten wel wat ze doen, dat is wel duidelijk als je dit zo hoort!

KO KO MO
Laten we eens naar Frankrijk reizen om ze een duo te ontmoeten die KO KO MO heten en bestaat uit Warren Mouton (gitaar & zang) en Kevin Grosmolard (drums & backings). Onlangs hebben ze hun derde album ‘Need Some Mo’ uitgebracht waarvan ‘Your Kiss’ de eerste single van is geworden. Inspiratie? Duidelijk de jaren ’70 maar ook bands van nu zoals Royal Blood en Greta van Fleet. Dat hoor je er absoluut in terug maar het heeft op een of andere manier wel weer iets speciaals! Natuurlijk zit het bomvol energie, goed muzikaal geweld maar de zang heeft een bepaalde manier waardoor je een glimlach ervan krijgt op je gezicht.

The Schizophonics
Een wereldreis maken we! Dus trekken we nu naar San Diego, California, waar een duo (wederom) woonachtig is die wel houden van een potje garagerock. Dit koppel, Pat (gitaar/zang) en Lety Beers (drums/backings) bestaan al sinds 2009 maar hebben desondanks pas in 2017 hun eerste album uitgebracht. Precies op 1 september dropten ze album #3 ‘Hoof It’ met daarop ‘Desert Girl’, de opener. Het is een goede kennismaking. Rauw, snedig, hard en vol power. Maar aan de andere kant heeft het 60’s invloeden en wat surf. Natuurlijk kun je het vergelijken met andere acts maar dit staat ook goed op zichzelf!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in