SixSuperSaturdaySongs. De naam zelf zegt het al. Gewoon even 6 fantastische vaak uiteenlopende nummers die gewoon een extra spot verdienen. Het kunnen gloednieuwe tracks zijn maar ook iets wat al langer op de plank ligt en toch nog even aandacht moet krijgen.

2-TAKT
Soms loop je een beetje achter de feiten aan maar moeten dingen wel worden benoemd. Gelukkig weten we al dat er veel meer zal komen van 2-TAKT. 2-TAKT is het project van Ron Koerts, zijn eerste solo project. Ron Koerts is voornamelijk bekend als man achter Celluloid Gurus, de LP’s van Vollanalog! waar 3 platen van zijn uitgebracht. Het werd echter tijd om het creatieve geest uit de fles te laten en nu alles lekker zelf op te pakken en uit te brengen. ‘Verhaoleverteller’ was de eerste, de opvolger ‘Bigger Life’ staat nu in de spotlights. Donker, elektronisch, new wave, fijne synths die opvallen en de stem van Ron die ons erbij houdt. Nieuwsgierig geworden? Iedere maand een nieuwe track is gezegd geworden….!

John Coffey
Als we iets niet zagen aankomen was het een comeback van John Coffey maar plots waren ze daar. Met ‘STEAM WALTZ’ beukten ze even de deur eruit om daarna door te pakken met een legendarische show én aankondiging dat AFAS live even vastgeketend moet worden op 16 december. Om die energie, dat momentum vast te houden droppen ze niet één maar twee tracks. ‘SING and hope it’s out of tune’ en ‘The revenue was sick!’; waarbij de eerstgenoemde perfect in deze rubriek. Kort, hard, energiek, no nonsense. Het is de gehele band dat delivert maar frontman David Achter de Molen spaart z’n stem zeker niet!

Theun met een h
Je zou bijna denken dat het een grap is, maar eerlijk is eerlijk, als je deze artiestennaam pakt, val je absoluut op. Kijk eens wat het oplevert? Maar uiteindelijk draait het om de muziek. Theun met een h is de naam, Theun Supheert om het helemaal af te maken. Hij heeft al een verleden met z’n band Anthony’s Putsch maar gaat nu solo aan de slag. Een rasmuzikant die met zijn Nederlandstalige muziek herkenbare songs eruit gooit. Scherpe randjes van lange liefde, vaderschap of het wegsijpelen van de glamour. ‘Ik Hobbel’ is een perfecte binnenkomer. Het is open en eigenlijk allemaal heel vrolijk en helder gebracht. De tekst is perfect te volgen, je wordt meegenomen in het verhaal van Theun (met een h).

Remy van Kesteren
Het is niet de eerste en waarschijnlijk niet de laatste keer dat Remy van Kesteren een bewerking maakt van een bestaande track van een wereldformatie. Maar dat kan iedereen?! Nou nee, en zeker niet op een harp. Want mocht je ‘m niet kennen, duik erin! Deze man staat bekend om het creëren van zijn eigen wereld met zijn composities; een mix van neoklassieke minimale, alternatieve elektronische muziek met jazz- en wereldinvloeden. Nu heeft hij ‘Avril 14th’ eigen gemaakt, van origine een track van Aphex Twin, een enorm inventieve en invloedrijke muzikant binnen de hedendaagse elektronische muziek. Dus eigenlijk klopt het wel samen; beiden inventief en zeker invloedrijk op hun eigen manier.

Imbos
Een maandje geleden bracht Jelle Imbos de EP ‘De Onheilsprofeet’ uit. Hierop staan vier nummers waarvan we de titelsong al eens hier op CamielMusic hebben mogen bewonderen. Het zijn allemaal tracks die vol zitten met persoonlijke en politiek-gevoelige onderwerpen. Dit in een indie-elektronisch jasje met absoluut catchy invloeden. Dat laatste kan best te maken hebben dat Jelle niemand minder dan Wieger Hoogendorp heeft gehad als producer, welbekend van Goldband. ‘In Het Donker’ heeft eigenlijk alle componenten te pakken wat al eerder is beschreven waardoor het ook misschien wel de beste is geworden van de EP. Check ‘m zonder meer!

Mitch Rivers
Nadat Mitch in 2018 zijn langverwachte en geweldige album ‘Restless Soul, Heartless City’ uitbracht, vol roots en soul, volgde een periode van bezinning en ontdekking. Natuurlijk is mede door the bug er langer overheen gegaan maar de goede man is er gewoon weer. Herontdekt! Vorig jaar kwam er al ‘Down The River’ uit als voorproefje en nu is ‘Can’t Get Enough’ de derde in de rij. Het ademt nog absoluut de soul die hij omarmt maar heeft er veel pop en R&B invloeden bij gegooid om zo een nieuw jasje aan te doen. En dat jasje past hem goed. Wennen? Absoluut! Maar je voelt en hoort dat dit de nieuwe Mitch is en dat is ernstig fijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in