SixSuperSaturdaySongs. De naam zelf zegt het al. Gewoon even 6 fantastische vaak uiteenlopende nummers die gewoon een extra spot verdienen. Het kunnen gloednieuwe tracks zijn maar ook iets wat al langer op de plank ligt en toch nog even aandacht moet krijgen.

Orange Days
Het is een bezig bijtje, Mitchell Giebels. Waar het vooral fotograferen is van muziek, maakt hij nu ook zelf muziek, gitaar. Orange Days is de formatie waar het om draait en doet dit samen met Agnieszka Bukowska als zangeres en sinds kort maakt ook Jordan Le Bon deel uit van de band. Het zit wel snor want er wordt menig maal samengewerkt met niemand minder dan Alfie Templeman! Super nice. Er zijn sinds kort 2 live tracks uitgebracht, we kiezen voor ‘My Enemy’. De vibe is heerlijk, laidback, groovy. De samenzang is verslavend te noemen. Let’s GO!!

Jacht
Dit drietal deed afgelopen jaar mee aan de Popronde en verbaasde menig toeschouwer met hun melancholische, harmonieuze Nederlandstalige muziek of zoals ze zelf zeggen: Pop Noir. Het nummer ‘Ik Ga Weg’ bleek al een schot in roos, ‘Brons’ evenzo en nu is daar ‘Marathon I’. Naar het schijnt hun meest kritische tot nu toe en het houdt de luisteraar een spiegel voor. Het heeft een heerlijke vibe, ritme en de stem van Wiebe Heetvelt past precies hierin; als in het refrein ook Hannah Veldhoen erbij komt… WOW. Het komt absoluut binnen.

Indian Askin
Dat Indian Askin terug is, moge wel duidelijk zijn. Wat fijn, wat goed, wat lekker! Wellicht bekend in 2020 de formatie uit elkaar is gevallen maar dat Nelson ‘Chino’ Ayala de frontman wel door is gegaan. Na een periode van rust en gewoon ontspannen muziek maken ging het weer kriebelen. We hebben ‘Possessed’ al mogen horen, nu is ‘The Deal’ aan de beurt. Het heeft een heel andere vibe, goeie groove en ritme. Door de bepaalde rust kun je het zingen van Nelson ook extra goed meekrijgen, het maakt het op een of andere manier imposant.

The Psychedelic Birthday Party
Poeh, het is alweer bijna een jaar geleden dat The Psychedelic Birthday Party voor het eerst voorbij kwam. Mede door de naam, vervolgens door de muziek. Tijd om het nieuwste werk van dit Nijmeegse gezelschap te beluisteren. ‘Dream Ugly’ is de titel hiervan en heeft een mooie omlijsting. Muzikaal heel zwevend, meeslepend maar toch krachtig. De song zelf gaat over om de uitdagingen te verkennen van het leven in een wereld die verdeeld is door sociale en politieke oorlogsvoering. Het is in de kern een oproep tot eenheid en begrip. STERK!

Sir Bash
Zeer interessant hoe het kan zijn dat sommige namen je blijven opvallen en opeens oppoppen. Dit viertal bestaande uit Bas Coenen, Peter-Paul Timmermans, Tommie Korsten & Derk Verhaegh maken sinds 2019 muziek en dit jaar hebben ze al vier tracks gedropt, naar het schijnt een opmaat naar een EP! Met ‘Control’ laten ze wel iets heel interessants horen, dat heeft zonder meer te maken met het zeer funky loopje op toetsen alsmede het gitaarwerk. Maar in totaal is de flow heel erg energiek, vrolijk en heeft een sfeer die dit nummer laat opvallen.

MICH
Wat is het toch iedere keer genieten als er nieuwe muziek is van dit Amsterdamse gezelschap. MICH draait al wat jaartjes mee in de Nederlandse scène en hebben afgelopen jaar nog een album gedropt. Komende zomer gaan ze lekker veel spelen op festivals en daar hoort stiekem ook weer nieuwe muziek bij. ‘Souvenir’ gaat over keuzes maken, over kruispunten staan in het leven wat te doen, wat is de juiste? Het is een typische song geworden: dromerig maar energiek, gitaarriedeltjes wat we kennen en de altijd fijne stem van Sofie Winterson.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in