SixSuperSaturdaySongs. De naam zelf zegt het al. Gewoon even 6 fantastische vaak uiteenlopende nummers die gewoon een extra spot verdienen. Het kunnen gloednieuwe tracks zijn maar ook iets wat al langer op de plank ligt en toch nog even aandacht moet krijgen.

NEWT
In mei kwam opeens het nieuwe project van Bob Hoving voorbij; Bob die in eerste instantie vooral als jazzgitarist bekend stond en een eigen Quartet had. Nu is het een toffe alternatieve formatie geworden waar eigenlijk de genres gemixt worden; indie, hiphop, grunge maar ook jazz klanken. Het zijn tracks over zelfontdekking, ego, lust, liefde & wrok. Met ‘Hidden Potential’ gooit hij zijn tweede track eruit en die gaat inderdaad alle kanten op. Rustige start, fijn kabbelend, meedeinend maar wel strak om de laatste minuut los te gaan. Ook hij zal komende maanden Popronde gaan spelen!

Till Lindemann
Wie kent hem niet? De excentrieke frontman van Rammstein heeft de afgelopen maanden in de spotlights gestaan vanwege vermeend seksueel misbruik en toedienen van verdovende middelen backstage. Maar het onderzoek is stilgelegd maar Till is nooit stil. Tijd voor een solo track, wat de toepasselijke titel ‘Zunge’ heeft gekregen. Een rustige start maar het wordt uiteraard bombastisch zoals we het kennen maar heeft ook wel finesse van een damesstem op de achtergrond. Je kunt daarbij niet om de teksten heen. ‘Mein Herz, das ist gebrochen. Doch es schlägt noch, steht nie still’ zegt genoeg.

Angelo Boltini
Tjonge, Angelo Boltini is een naam die heel lang geleden voor het eerst op CamielMusic is verschenen. Hij maakte indruk op de Popronde 2015 en vooral door het nummer ‘Fixed’. Daarna heeft ie zich even rustig gehouden om nu toch weer de laatste jaren muziek uit te brengen. Tijd om in de spotlights te zetten! Naar het schijnt heeft Angelo het lastig gehad met schrijven, zeker in de tijd van de lockdown. Maar hij heeft niet opgegeven en ‘Fragments’ is er uiteindelijk uitgekomen. De soul invloeden horen we nog steeds terug maar ook elektronische elementen wat het speels maakt.

Bowl
Hun vorige song ‘Options, Variables, Shapes & Angles’ is de afgelopen periode grijs gedraaid via Spotify dus… Nieuwe muziek? MOOI! Zeker op de rand van de start van de Popronde. Met hun eigentijds postpunk meets garage is het een drukke boel in dat genre maar dit vijftal, gestart op de Herman Brood Academie, weet toch hun hoofd boven het maaiveld uit te steken. ‘I’m No Man’ gaat over giftige mannelijkheid, maar eigenlijk over de onzekerheden die er zijn. Wanneer hoor je erbij? Wat voor gedrag is toelaatbaar? Wat vind IK vanzelfsprekend? Hoe hou je rekening hiermee? De song start relatief rustig, heeft een fijn ritme en gitaarriedeltje om vervolgens redelijk experimenterend te spelen. Perfect!

Roofman
Misschien is de term old school het best passend maar Roofman alias Thijs van der Meulen zal nu in hoog tempo zijn nieuwe muziek tentoon stellen. Hij is deze zomer naar Atlanta getrokken om daar op vintage Tascam 388 8-track tapemachine zijn nieuwe EP ‘The ATL EP’ op te nemen. Het heeft nog steeds de laidback sound en dan nu een americana sausje maar wel indiefolk als hoofdmoot. Met ‘Hometown Song’ trapt ie af. Een track die is voor alle mensen die ervoor kiezen om de rest van hun leven in hun kleine geboortedorp door te brengen. Ofwel de grote stad niet meteen iets is…

Them Dirty Dimes
Het gaat niet nog eens gebeuren dat deze formatie wordt vergeten zoals het album! In mei dropten ze al een track en de belofte was om niets te missen. Op 20 oktober zal hun nieuwe album ‘Empty Pockets’ worden uitgebracht en daarop zal dus sowieso ‘Forever A Prisoner’ komen te staan. Een samenwerking want niemand minder dan Van Wyck doet hieraan mee. Zij past perfect in de bluesy, gypsy vibe met haar americana input. Ze hebben er een donker sprookje van weten te maken, je wordt zonder meer meegenomen op avontuur. De accordeon en de cello creëren veel sfeer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in