Stef 3Wie? Stef Classens.

Waar? Poppodium Volt, Sittard.

Wanneer? 19 december 2014.

De derde winnaar van De Beste Singer Songwriter van Nederland (DBSSW) stond op vrijdag 19 december in zijn eigen provincie, om precies te zijn in Poppodium Volt te Sittard. Na een goed voorprogramma van Stan Smeets (met zijn band Hard2Get) die ook meedeed aan DBSSW was het tijd voor de 21 jarige muzikant uit Veulen (nabij Venray).

Vanaf het begin van het optreden hangt er een relaxte sfeer. De band komt oplopen en het publiek blijf doodstil, ze beginnen de intro te spelen en Stef komt oplopen. Er klinkt een lekker applaus en Stef begint te spelen. Simpel met een gitaar en een goed klinkende band achter hem. Het valt op hoe bedreven en hoe rustig hij eigen kan spelen. Het zijn mooie, lieve liedjes met altijd wel een boodschap erbij.
Uiteraard speelt hij ook het nummer waar het allemaal mee begon: ‘She Will Help You Out’, prachtig!
Als zijn band even van het podium gaat speelt Stef twee nummers zoals we hem vooral kennen, hij alleen met zijn gitaar. Hij speelt een nummer dat hij geschreven heeft kijkende naar een foto tijdens een opdracht in de show van DBSSW, ‘Written In The Book Of Life’. Dat heeft  nu een extra betekenis kijkende naar bijvoorbeeld de MH17. Ook speelde hij zijn eigen variant op ‘I Save The Day’, deze moest hij van Lex Uiting naar zijn eigen hand zetten en dit lukte perfect. Mede door de hulp van het publiek dat enthousiast meedeed.

Stef 4

Ook heeft hij een nummer voor zijn moeder geschreven en uiteraard gespeeld, zij heeft kanker overleefd. Toevalligerwijs stond ze ook in het publiek dus zat er een extra lading op.
Hij weet precies hoe hij zich kan uitdrukken in emotioneel opzicht maar naar verloop van tijd zie je ook steeds meer ontspanning op zijn gezicht en komt er meer interactie met het publiek. Plezier is een grote factor in de muziek!
Na zijn single ‘Safe And Sound’ loopt hij van het podium af en komen ze met z’n drieën terug en gaan midden in de zaal staan met het publiek knusjes op zich heen. Met twee akoestische gitaren sterk en drie stemmen zorgen ze voor een heerlijk warm gevoel bij iedereen in het publiek.
Daarna nog de absolute afsluiter op het podium zelf, lekker swingend en pakkend.

Stef laat horen dat hij veel talent heeft en dat hij zich nog enorm kan ontwikkelen. Hierover heb ik hem ook nog gesproken in de zin van een interview! Dit zal morgen online komen te staan. Geniet nu nog van zijn laatste optreden in DBSSW:
Stef Classens – She Will Help You Out.

Ik wil John Rutten bedanken voor de foto’s, http://www.johnruttenfotografie.nl/ of kijk op zijn Facebook!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in