duitslandHet is weer verdomd goed weer en dat geeft mij de tweede mogelijkheid om een taal te kiezen die zomerhits hebben geproduceerd. Het leek in eerste instantie best makkelijk maar ik vond het moeilijk omdat er misschien minder zomerhits gemaakt zijn dan ik dacht. Desondanks staat er een mooi lijstje!

Kraftwerk – Autobahn.
Misschien niet de beste zomerplaat maar eigenlijk past ie perfect erin. Kraftwerk bestaat al vanaf 1970 en is eigenlijk een van de grondleggers van de elektronische muziek. Bij het liedje ‘Autobahn’ moet ik denken aan de lange files als men in de zomer op vakantie wil gaan en dus daarom is het zeer zeker een zomerplaat. Je kan er in wegdromen.

Buddy – Ab In Den Süden.
Heeeeeel fout maar enorm zomers. Wat wil je nog meer? Als je dit nummer vijf seconden gehoord hebt, weet je al precies wat ik bedoel en kan je meedoen. Misschien als je wat biertjes of wijntjes gehad hebt kan je dit nummer beter pruimen. Onthou wel dat dit nummer al uit 2003 is…

Laserkraft 3D – Nein Mann.
Wie heeft niet meegedaan op dit nummer? Iedereen toch. Dat dacht ik toch. Eigenlijk zo’n nummer dat je ook de hele nacht kan horen en dan ook weet wat men bedoeld. Geinige clip ook met alle effecten erin (oftewel blacklight) en een iets dikkere gast die helemaal losgaat op de dansvloer. Nummer blijft hele dag in je hoofd hangen!

Wir Sind Helden – Wenn Es Passiert.
Een nummer al uit 2006! Dat wist ik niet… Dacht echt veel korter geleden. Maar dit nummer is vooral bekend geworden in Nederland omdat Studio Sport het heeft gebruikt als afsluiter van het programma elke dag tijdens het WK voetbal. Toevalligerwijs was dit in Duitsland. Dit was ook een grote doorbraak maar zoals vele zomerhits bleef het bij die ene grote hit.

Peter Fox – Haus Am See.
Nou… Ja… Wat moet ik hier over gaan vertellen?? Het enige dat mij wéér verbaasd is hoe lang dit weer geleden is. 2008 dit keer. In ieder geval, iedereen kent dit nummer. 100% zeker. Mocht je het niet kennen heb je afgelopen jaren onder een steen geleefd of geen radio/tv/internet gebruikt. Oogjes dicht en weg dwalen. HEEEERLIJK.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in