Wat? Editors
Waar? ZiggoDome Amsterdam
Wanneer? 24 oktober 2013

Eindelijk was het zover. Het langverwachte concert van de Editors in de ZiggoDome in Amsterdam. Het was in eerste instantie al mijn eerste ontmoeting met de ZiggoDome maar wat een prachtplek is dat! Het groot, organisatorisch goed geregeld, goed geluid. Enige minpuntje is dat je op de lange zijde teveel met je nek moet draaien om het goed te zien. Anyway, terug naar het concert!

Ik zal beginnen met het voorprogramma, dat was al klasse. Balthazar, een band van onze zuiderburen. Heel sterk, goede nummers en zeker de moeite waard om meer aandacht te geven, dus dit kunnen jullie nog verwachten hier op mijn site! Toen kwamen de Editors….

….Het was in een woord samengevat: gruwelijk. En dat in positieve zin natuurlijk!! Vanaf het eerste moment knalden ze de speakerboxen uit en straalden volop energie uit. Uiteraard laat Tom Smith zien waartoe hij in staat is, passioneel zoals hij is geeft hij het publiek wat ze willen. Het tempo zit er enorm goed in en in een combinatie tussen nieuw werk en de oude sterke nummers/hits valt er weinig slechts te horen. Wat wel vervelend was, wat buiten de Editors zelf valt, is dat de bezoekers tijdens de rustigere nummers veels te roemoerig was, iets dat zeer irritant was. Zonde. Ga dan lekker in de kroeg zitten!

Concluderend, de Editors waren in topvorm, de ZiggoDome is een succes. Alles voor herhaling vatbaar!!!

Hier een eigen opname:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in