IMG-20141128-WA0006-001

Wie? Kensington.

Waar? De Effenaar, Eindhoven.

Wanneer? 27 november 2014.

Na maanden me verheugd te hebben op deze avond. Was het donderdag eindelijk zo ver: Kensington in de Effenaar te Eindhoven met hun clubtour Rivals. Dit stamt af van hun derde CD, ook genaamd Rivals.
De grote zaal was hartstikke uitverkocht en er heerste een top sfeer. Wat mij meteen opviel was het gemengde publiek. Iets wat ik nog nooit eerder bij een concert had gezien. Ik heb jonge mensen gezien, maar ook mensen van ver boven de 60 en alles daar tussen in.

IMG-20141128-WA0010-001Na een halfuurtje wachten werd dan eindelijk het licht gedoofd en werden de eerste klanken van een van hun grote hits gespeeld, All For Nothing. De zaal ging helemaal uit zijn dak en de toon was gezet voor een muzikale top avond. Er werden niet alleen nummers gespeeld van hun laatste CD. Ook de nummers waar ze bekend van zijn geworden zoals Send Me Away en We Are The Young kwamen voorbij. Stiekem kreeg ik een flashback naar het optreden van hun in de oude Fenix in Sittard in 2011. Wat een groei hebben die mannen doorgemaakt!

 

Er was een goede afwisseling tussen de grote hits en die iets minder bekende nummers. Die minder bekende nummers waren zeer zeker niet slechter of saaier. Wat óók geweldig was, was de cover die ze speelden. Deze cover was van Hozier – Take Me To The Church, hier de eigen uitvoering. De drie nummers ze ze ‘officieel’ als laatste speelden waren werkelijk knallers: Don’t Look Back, War en uiteraard hun grootste hit: Home Again.
Bij hun toegift speelden ze uiteraard ook nog Streets, hier lieten ze het publiek goed meezingen.. meeroepen.. meeschreeuwen! Hier weer een eigen opname.

IMG-20141128-WA0007-001Een ding is zeker deze avond had ik voor geen goud willen missen. Mijn verwachtingen zijn meer dan waargemaakt. En ze staan zeer zeker in mijn persoonlijke top 3 van beste live acts die ik ooit heb gezien.
Een absolute aanrader!!
(Luke Coenen)

Last but not least, hier hun zeer recente nieuwe clip: Kensington – War.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in