Op vrijdag, zaterdag en zondag (25, 26 & 27 augustus) vindt het Sint Rosa Festival weer plaats in Sittard. Het Sint Rosa Festival is een muziek- en theaterfestival waarbij er een gemoedelijke sfeer heerst en waar er het heden wordt gecombineerd met tijden van vroeger. Zeker op het gebied van theater zal dit te merken zijn maar ook de uitstraling. Maar CamielMusic is voor de muziek en laat er dit jaar er verdomd lekkere line-up staan. Hieronder wat tips maar check ook zelf de website om misschien zelf iets te ontdekken: Sint Rosa festival: 25 t/m 27 augustus 2023

Vrijdag 25 augustus
Hard2Get meets De Paek: Dit kun je zonder twijfel uniek noemen. Een collab tussen een mash up band en de lokale Sint Joep, de harmonie. Het zal ongetwijfeld iets magisch opleveren, zeker op home ground. Je ziet het de laatste tijd wel vaker dat bands de handen in een slaan met een orkest en dat het daardoor weer anders klinkt. Maar hier zal het nog intenser eraan toegaan omdat Had2Get natuurlijk zelf al na 30 seconden weer verandert van een nummer. Let’s go!
Boaz: Vorig jaar maakte hij furore tijdens de Popronde (in Sittard bij Kafee de Kup) en kwam er nog een extra boost bovenop omdat hij bekendheid genereerde tijdens het programma van Matthijs van Nieuwkerk. Hij wist al op jonge leeftijd dat muziek maken zijn leven zou worden. De sound klopt: een mix van country, blues & soul en heeft een stem waar je U tegen zegt, lekker doorleeft (nu al), maar ook een uitstraling van heb ik jou daar: energiek, enthousiast, eerlijk.
DeWolff: Eigenlijk… Eigenlijk behoeft DeWolff geen introductie meer. Ze spelen een absolute thuiswedstrijd en laten we maar eens hopen dat ze ook hier een onthaal krijgen waar ze recht op hebben. Sowieso een volle tent maar vervolgens ook een publiek wat gas geeft. Want één ding weten we altijd: Pablo, Luka en Robin zullen de hele show deliveren, energie geven en passie uitstralen. Dit psychedelische monster weet van wanten.
Komodo: Als er iets zomers is, is het Komodo wel. Dit gezelschap brengt ons vintage, exotic rock ’n roll naar Sittard. Psychedelica, surfrock, rumba, desert blues. Pak daarbij instrumenten die je ook weer niet altijd hoort of ziet… Stilstaan is absoluut géén optie als Tommy Ebden en de zijne spelen. Ze hebben twee ijzersterke albums op zak en het wordt absoluut tijd dat men eens de heupen laat wiegen en dat de circustent een swingende locatie wordt.

Zaterdag 26 augustus:
A Murder In Mississippi: Nog ietwat onbekend maar deze Zuiderburen mogen wel even in het zonnetje worden gezet. A Murder In Mississippi is een zes koppige formatie die een mengelmoes brengt van klanken: roots, americana, country, folk, blues en zelfs Ierse traditionals. Mississippi is naar het schijnt niet voor niets als artiestennaam genomen: deze rivier doorkruist ook heel veel Staten in Amerika en deze hebben ook hun eigen identiteit. Dit wordt meegenomen in hun muziek.
Elephant: Als er één formatie is wat kwaliteit herbergt is het Elephant wel. Deze vierkoppige band zal binnenkort met hun tweede album op de proppen komen terwijl ‘Big Thing’ nog steeds een grijs gedraaide plaat is. Melancholische indie waar de samenzang, de muzikale klasse en finesse een grote rol speelt. Dit viertal voelt elkaar als geen ander aan en weet alles perfect over te brengen. Puur, ingetogen maar ook solo’s waar je U tegen zegt. Must see!
De Baron: Een heel erg interessante mix van genres wat De Baron laat horen. Verwacht allereerst Brass, pak dan Nederlandstalige teksten, invloeden van het levenslied erbij maar ook weer wat Balkan beats of desertrock. Volg je ‘m nog? Deze smeltkroes past dus eigenlijk wel perfect op een festival als Sint Rosa.
Orange Skyline: Er zullen weinigen zijn die erbij waren in 2014, tijdens Popronde Sittard. Want ja, deze band heeft al eens in Sittard gespeeld, in Dwaas om precies te zijn! En afgelopen zomer ‘gewoon’ op Pinkpop. Hoezo groei doormaken? Dit vierkoppige gezelschap brengt ons ijzersterke Britpop/rock ’n roll. Niet voor niets ontstaan nadat Oasis hun laatste show had gegeven en halen absoluut daar de mosterd vandaan. Laat je omver blazen, meenemen, genieten.

Zondag 27 augustus:
Skinnie & Band: Ron van der Burgt is de echte naam van Skinnie maar hij is het meest bekend onder zijn artiestennaam. Puur, eenvoud maar wel helder. Dat tekent Skinnie misschien wel het beste. In 2019 bracht hij zijn album ‘Doezen Verhaole’ uit waar de warmte en kracht waren te horen. Onlangs is er weer nieuwe muziek uitgebracht en waar is het nou beter om dit live te brengen? Nou, op Sint Rosa natuurlijk!
Muyayo Rif: Al jaren draaien ze mee in de muziekwereld en hebben op de grootste podia gestaan. Dus waarom ook nu in de tent in Sittard? Deze achtkoppige Spaanse formatie weet een mix te creëren van latin, punk en ska maar verwacht daar ook dan weer electroswing, balkan en disco bij. Ja, feest dus! Wel een beetje hopen dat de temperatuur oké is, en anders loopt ie wel op door alle bewegende mensen.
Quique: Niets voor niets al miljoenen aan streams, heeft een weekendje geleden nog op Lowlands mogen staan en nu in Sittard. Enrique Ebbink is zijn echte naam en is een Nederlands/Colombiaanse waardoor hij ook een mix maakt van Nederlandstalige en Spaanse nummers. Het is dus reggaeton meets hiphop meets latinpop.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in