SixSuperSaturdaySongs. De naam zelf zegt het al. Gewoon even 6 fantastische vaak uiteenlopende nummers die gewoon een extra spot verdienen. Het kunnen gloednieuwe tracks zijn maar ook iets wat al langer op de plank ligt en toch nog even aandacht moet krijgen.

Easy Easy
Zoveel Duitse formaties komen niet voorbij op CamielMusic. Niet omdat ze niet tof zijn, maar die radar is niet meteen gespitst daarop. Hoe het dan komt dat Easy Easy wél nu de weg heeft gevonden….? Dit is een gezelschap uit Keulen (Köln) maar is eigenlijk weinig informatie over te vinden. Met zeven man sterk werken ze aan hun indie, surf en pop muziek maar op het podium is het een vijftal. In 2020 zijn ze gestart en brengen met regelmaat tracks uit. Ondertussen de 3e EP waarvan ‘dial’ een fijne kennismaking zal worden. De zon schijnt, Easy Easy klinkt.

Gurriers
Dat je één van de hoogtepunten bent op The Great Escape Showcase Festival zegt eigenlijk wel genoeg. Dit Ierse vijftal zijn vrienden maar ook huisgenoten. Dan, Emmet, Ben, Mark en Pierce zijn in 2021 is het gestart en vanuit daar knallen ze door. Het is typische post-punk wat we de laatste tijd graag horen en met ‘Sign Of The Times’ droppen ze hun jongste telg. Met zo’n drie minuten op de klok weten ze alle facetten te laten horen en knallen ze er zonder meer op los. Dit gaat ook weer een geweldige formatie worden. Denk maar eens aan Fontaines D.C.

Bleach Lab
Blijven ontdekken, ook dus die super saturday song. Kennis maken? Vast! Dit is Bleach Lab, een formatie uit Zuid London en omschrijven zichzelf als een fuse tussen Maggy Star en The Smiths. Dat is logisch te noemen, zeker de stem van Jenna Kyle draagt hier aan bij. Op 22 september komen ze met het langverwachte debuutalbum ‘Lost In A Rush Of Emptiness’ en daarop staat oa ‘All Night’. Melodieus, sferisch en dromerig zijn termen die horen hierbij. De opbouw is ijzersterk en je kunt absoluut verdwalen in deze sound. Luisteren dus!

WEBSTEK
Soms komen dingen op je pad. Omdat The Muttons al meermaals de revue hier hebben gepasseerd, is WEBSTEK redelijk logisch te noemen (voorprogramma red.). Dit zestal heeft even een pauze gehad maar komt met ‘Vrouwen Uit De Supermarkt’ heerlijk terug. Als je hun beschrijving leest lig je al krom; conclusie: het is muziek voor iedereen. Een mix van elektronica, pop, funk en dat met ook weer teksten die blijven hangen. Het is vrolijk, energiek en deze zal ervoor zorgen dat je ‘m in gedachte hebt als je dus een supermarkt inloopt. Wedden?

The Murlocs
Het is een naam die al vaak voorbij is gekomen maar nooit online op CamielMusic; The Murlocs. Dit gezelschap uit Melbourne, Australië draaien al sinds 2010 mee en hebben onlangs hun album ‘Calm Ya Farm’ gedropt. Hun muziek heeft zonder twijfel de psychedelische invloeden waarvan Australiërs houden maar ze weten ook de experimenteren. Deze heeft namelijk country invloeden. Natuurlijk zit het gehele album hier vol mee maar ‘Superstitious Insights’ is misschien wel het beste voorbeeld. Mondharmonica, deuntje waar je je op een weiland waant.. Heerlijk!

Zuster Zonnebloem
Hey! Kijk eens daar, het Haagse gezelschap Zuster Zonnebloem is terug met nieuwe muziek! In 2020 nog twee keer over geschreven, ze hebben begin ’21 een EP gedropt en vervolgens is er eigenlijk niets meer uitgebracht. Tot nu…. Daarbij zijn ze gestart met een crowdfunding om hun debuut LP te kunnen creeëren. Maar hoe klinkt ‘Wavy Forms & Formless Waves’? Ja, het zit weer vol jaren ’60 & ’70 vibes, psychedelica en groove. Het staat als een huis: de mix van fijne stem vanuit Hanne Brunekreeft en de muzikaliteit. Meer, heel erg graag!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in