SixSuperSaturdaySongs. De naam zelf zegt het al. Gewoon even 6 fantastische vaak uiteenlopende nummers die gewoon een extra spot verdienen. Het kunnen gloednieuwe tracks zijn maar ook iets wat al langer op de plank ligt en toch nog even aandacht moet krijgen.

Aarde Aan Daan
Dit is een hit. Gewoon een dikke zomerhit. Wat is dit ontzettend heerlijk catchy, slim in elkaar gezet en vol energie! Aarde Aan Daan doet het ‘gewoon’ met ‘Je Bent Zo Knap Dat Het Pijn Doet’. Dit Nederlands/Belgische viertal weet allerlei invloeden geweldig te combineren: pure pop, synths all over the place maar het heeft ook een heerlijk rock laagje waardoor het goed binnen komt. Natuurlijk hoeven we eigenlijk die titel niet uit te leggen… Daan heeft het (uiteraard) over iemand die fucking knap is en alles wat kan voorkomen.

Compact Disk Dummies
Wat draaien de broertjes Coorevits eigenlijk al ontzettend lang mee he? De eerste kennismaking was tijdens Mama’s Pride in 2014, toen waren het écht jonge gastjes die natuurlijk nog alles moesten ontdekken. Ondertussen zo’n negen jaar verder en vol ervaring. Veel muziek gedropt, veel gespeeld en ook op de grootste podia. Met ‘There’s No Sex Without You’ brengen ze een ontzettend sterke song waarbij je hun volwassenheid aan alle kanten hoort. Het is daarbij eentje die zeker weten de zomer gaat overleven en die we heel veel gaan terughoren.

The Cool Quest
Net zo’n formatie die al heel wat jaren meedraait én ook op CamielMusic meer dan eens is voorbij gekomen. In 2014 begonnen met ‘Funkin’ Badass’ en in 2015 een tof interview mee gehad op Solar. Anyway, het is weer eens tijd voor nieuwe muziek van dit funky gezelschap onder leiding van Vincent Bergsma. Vorig jaar augustus was hun laatste track gedropt dus extra blij zijn we met ‘CELEBRATE THE STRUGGLE’. Ja, mét hoofdletters! Het heeft uiteraard die funky vibes, die dansbare invloeden, soul en hiphop all over the place. Vieren dat ze er weer zijn!!!

Grian Chatten
Voor wie het nog niet wist, Grian Chatten is de frontman van de Ierse formatie Fontaines D.C. En alsof dat nog geen succes was, dacht Grian wel nog even tussendoor een solo project op te starten. En hoe? We hebben ondertussen al twee tracks mogen ontvangen, weten dat er over een maandje het album ‘Chaos for the Fly’ zal uitbrengen en nu nog even een voorproefje ofwel lekkermakertje. ‘Last Time Every Time Forever’ is dromerig, melancholisch, filmisch tegelijk en dan wel weer die eigenzinnige stem van Grian erbij. Meesterwerkje hoor!

KUZKO
OEF. Laten we maar snel die ‘nieuwe’ van KUZKO erin gooien. Heerlijk dat ze met ‘Stay The Night’ weer helemaal terug zijn. Het duo bestaande uit Sam Ouwehand en Danique van der Vlugt brengt ons die typische synth-pop waar alles té dik op ligt maar fucking lekker klinkt. De EP van vorig jaar was een schot in de roos en gelukkig gaan ze op die hand verder. Dansbaar, energiek, funky. Waar gaat ie over? Over het steeds maar weer bij elkaar in bed belanden terwijl je die avond eigenlijk echt thuis zou gaan slapen. Ja, écht… Duw maar meteen op replay. Wéér.

joe unknown
Hier issie weer hoor: joe unknown. De Brit die de laatste tijd wel wat meer furore aan het maken is en iets minder underground is/blijft dan wellicht velen op hadden gehoopt. Uiteraard is dit nummer ook weer vol energie en vol furie. Kort en krachtig want met 2.15min is ‘Sirens’ weer voorbij voordat je er erg in hebt. De mix van hiphop invloeden met vuige punk zorgt absoluut voor wat energie, mocht je ‘m f nodig hebben. Wat wel opvallend is, is een klein tussenstukje waar joe vertellend doorgaat. Om uiteraard weer kneiterhard te eindigen. Wat een act!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in