SixSuperSaturdaySongs. De naam zelf zegt het al. Gewoon even 6 fantastische vaak uiteenlopende nummers die gewoon een extra spot verdienen. Het kunnen gloednieuwe tracks zijn maar ook iets wat al langer op de plank ligt en toch nog even aandacht moet krijgen.

Melqui
Een zeer gemixt gezelschap! Dat is Melqui zonder meer. Met bandleden uit Brazilië, Amerika, Spanje, Israël en ook uit Nederland kun je niet anders zeggen dit dus alle kanten op kan gaan. Ze kennen elkaar jazz en klassieke kant, het Conservatorium in Amsterdam. Sinds afgelopen jaar zijn al een paar tracks uitgebracht en ‘Ojos Verder’ is hun laatste wapenfeit. Een uitermate ontspannen song waar je de Latijnse invloeden overal terug hoort. Ook de Portugese zang van Lau Hochman (uniek op CamielMusic) maakt het extra interessant om naar te luisteren. Een heerlijke kennismaking, ook in combinatie qua zomerse temperaturen.

Kids With Buns
Nadat ‘bathroom floor’ uitkwam was het eigenlijk een match. Waarom nu pas? Dat is de vraag. Maargoed, we zijn helemaal on track met Kids With Buns. Dit Belgische duo bestaande uit Marie van Uytvanck en Amber Piddington is uniek. De sound, melancholische indiepop in combinatie met de lage en gelaagde stem van Marie valt hoe dan ook op. Niet voor niets wonnen ze de Nieuwe Lichting! Met ‘clutter’ krijgen we weer een voorproefje op het debuutalbum. Ook deze heeft genoeg componenten om weg te dromen, om te horen hoe sterk ze zijn. Een complete track die je voorgeschoteld krijgt.

Penvriend
Gelukkig geldt het credo: beter te laat dan nooit. Vanuit beide kanten: deze EP was al opgenomen in 2021, afgelopen jaar was te onrustig maar nu issie er! De EP van Penvriend: ‘Spinning Like A Season’. Het zijn in totaliteit vijf nummers geworden die allemaal samen een ode aan de vriendschap vormen. Het is (uiteraard) die typische indiefolk sound wat we gewend zijn van Imre de Graaf en Twan Stoffels. De samenzang, de puurheid, de kracht maar eigenlijk ook de eenvoud om dit zo sterk over te brengen. De gelaagdheid hoor je zeker terug op ‘Coming Back’. Maar check vooral de gehele EP.

Hydrogen Sea
In 2016 eigenlijk zonder te kennen, zonder na te denken de 10 inch single ‘If The Stars Grow Dim Tonight’ gekocht en sindsdien wel altijd op de radar geweest. Maar ze zijn daar zelf juist twee jaar helemaal van af geraakt! Het Belgische duo Birsen Uçar en Pieterjan Seaux is echter terug met hun electropop meets indie klanken! ‘Candy’ is vanaf de eerste tonen meteen super licht, heel erg toegankelijk gebracht. Dromerig, speels maar ook catchy. En dat is ook de intentie: de vreugde, speelsheid en de pleziertjes van het leven delen. Dit zal hoe dan ook een (her)start zijn van meer.

Timo de Jong
Sow, de naam zei nog niets maar klik op play en denk: waarom niet? Maak kennis met Timo de Jong die met ‘Heart At Rest’ een geweldig album aflevert. Verwacht americana, country en crooning met inspiratie uit verhalen van zijn vriendenkring, zijn eigen ervaringen en soms uit een een ronduit originele invalshoek. De ene heeft meer uptempo, de andere behoudt de rust in zich. Natuurlijk is het enorm lastig om één enkele song eruit te pikken, het gehele album mag in het zonnig daglicht komen. Maar ‘When You Go’ heeft allerlei componenten die een geweldige kennismaking kunnen zijn met Timo.

Talks Make Do
De eerste indruk is vaak het belangrijkste. Je hoort klanken en denkt: dat heeft wel iets! Nou, maak dus daarom kennis met Talks Make Do, een vijftal wat nu debuteert met de single ‘Ripples’. Ze laten zich naar het schijnt inspireren door oa Talking Heads en The Smiths, dus dat zijn niet de meest nieuwe namen! Het nummer begint met een lekkere groove, met de afrobeat die hun heeft geïnspireerd. Die energie en sfeer die men creert en handhaaft maakt het meteen een enorm aanstekelijke song. Dus jaren ’70/’80 in een hedendaags jasje. Er komt overigens ook een EP aan!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in