SixSuperSaturdaySongs. De naam zelf zegt het al. Gewoon even 6 fantastische vaak uiteenlopende nummers die gewoon een extra spot verdienen. Het kunnen gloednieuwe tracks zijn maar ook iets wat al langer op de plank ligt en toch nog even aandacht moet krijgen.

Rubenson
Of je zegt OHJA, of je maakt gewoon nu kennis. Rubenson is de artiestennaam van Ruben de Gilde en heeft in een verleden muziek uitgebracht met de band Pleen. Dit viel uitelkaar en vervolgens had Ruben de tijd om te kijken hoe en wat. Toch stroomde het bloed waar het niet gaan kan en ondertussen met Wouter van de Meulen (bas), Bert Fonderie (drums), Rogier Burgers (gitaar) & Sam Spoorenberg (gitaar/producer) zijn er tracks gemaakt. Een EP zal er vast en zeker aankomen en deze zit vol persoonlijke songs die een donkere periode uit z’n leven vertellen. Fantastisch gedaan, ‘Heading Forward’.

Eliwood
Het is nou niet zo dat ze iedere maand een nieuwe song erop zetten, nee Eliwood brengt heel erg gedoseerd nieuwe nummers uit en eigenlijk is dat ook passend in hun sound. Dreampop die eigenlijk iedere keer een fantastische opbouw heeft. Dat is voor hun nieuwste song niet anders. ‘Undertow’ begint relatief klein maar naarmate dat we verder komen in het nummer wordt het oprecht groots, dynamisch, meeslepend. De muzikale klasse van de 4 spat ervan af en ook de zang van Kars Grit maakt het spectaculair. Zorg ervoor dat je niet alleen de song checkt, ook de videoclip!

Simon Keats
Als je zou zeggen dat het zijn echte naam is, geloof je het meteen maar Paul Zoontjes staat in z’n paspoort. In 2011 trok hij naar LA en zette daar stappen wat hem heeft gevormd tot nu. Sowieso als vaste toetsenist bij The Kik maar solo gaat het ook lekker. Het derde album ‘Falling Star’ is pas uit en zit vol ontspannen maar ontzettend sterke americana wat zo uit de jaren ’70 kan komen. Samenwerkingen? Ook dat! ‘Finding My Way’ is namelijk met niemand minder dan Judy Blank, perfecte match! Maar ‘It Has to be Slow’ met Stephanie Struijk is een pareltje. Enjoy!

The Dutch Rudders
HAH! Nee, niks uit Nederland hoor! Als je het aftellen (optellen) hoort van ‘Big Worthless Nothing’ weet je het al: België! Dit viertal uit Zele debuteert niet, integendeel. In 2015 kwam al een album, 2018 dropten ze een EP en nu werken ze vast aan een nieuwe plaat want ze hebben niet voor niets getekend bij White Russian Records. Doordat FFOOSS daar hun plaat heeft uitgebracht, kom je in aanraking met dit. Deze nieuwste telg is vanaf het eerste tot laatste moment gewoon heel sterke maar relatief eenvoudige singalong punkrock! Energie zul je ervan krijgen, wedden?

SONS
JA JA JA JA! Doorgaan? Nou, het is gewoon enthousiasme want SONS dropt weer een nieuwe song en deze is net als de voorganger ‘Nothing’ een heerlijke banger. ‘Sweet Boy’ zal het volledige album als titel krijgen maar heel lief klinkt het allemaal niet. Ofja, de term vuig mag weer worden gebruikt want dit is het beste, heerlijkste, mooiste woord wat je kunt gebruiken. ‘Succeed’ dus, het klopt. Het gaat alle kanten op; heeft gitaarwerk als een sirene, ritmesectie knalt door, refrein is daarbij catchy maar bovenal knalt het alle kanten op. Dit album gaat hoge ogen gooien. Succes!

Noa Lauryn
Soul en jazz zijn van huis uit de basis en dat met een heerlijke saus RnB erbij en maak kennis met Noa Lauryn. Ze timmert goed aan de weg en heeft als doel dat er dit najaar een album zal uitkomen. Of het door de Popronde komt, niet bekend, maar haar nieuwste song is het Josimar Gomes. Maar beiden hebben ze afgelopen jaar hieraan meegedaan. ‘Head On’ heeft een fijne mix van de eerder genoemde soul meets RnB waar Noa het voortouw neemt maar vervolgens geeft Josimar ook zijn visitekaartje af en zorgen ze samen voor een uiterst fijne song. Zomer all over the place!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in