SixSuperSaturdaySongs. De naam zelf zegt het al. Gewoon even 6 fantastische vaak uiteenlopende nummers die gewoon een extra spot verdienen. Het kunnen gloednieuwe tracks zijn maar ook iets wat al langer op de plank ligt en toch nog even aandacht moet krijgen.

HEISA
Nieuw is dit Belgische drietal allerminst. In 2018 brachten Jacques Nomdefamille (zang/bass/keys), Koen Castermans (gitaar/backings) & Jonathan Frederix (drums/backings) hun debuutalbum al uit. Toen in 2020 ‘joni’ uitkwam, was er ook genoeg heisa in de wereld dus misten ze nét die extra aandacht. Máár met veel toffe reviews kwam het toch nog goed en met de paar gigs die konden kon men toch genieten. Er zal in april een EP komen en dit is in ieder geval het eerste voorproefje. Aanrader tot en met!

Camilla Blue
In 2020 stond Joyce Deijnen, de echte naam van Camilla Blue, al eens op CamielMusic en dat was een succes. Een artistieke dame die wel van wanten weet maar tegelijkertijd de spanning er goed inhoudt. ‘Mmm Mmm’ is haar laatste single en dit is een nummer die gaat over zelfreflectie, tegenstrijdheden in haarzelf. Het is een mooie rustige song geworden waar je haar absoluut van begin tot eind kunt volgen. De stem met de muzikale omlijsting is een goede match! De track zal staan op het album ‘Yellow’ en zal onderdeel uitmaken van iets tofs: een Augmented Reality liveshow in de Effenaar en dit vindt plaats op 25 maart.

Dursun
Ervaring genoeg heeft Dursun maar het lijkt dat de puzzelstukjes nu steeds meer op z’n plek vallen. In december dropte hij een track en dat was eigenlijk de start van veel moois. Alle nummers staan in het teken van transformatie, natuurlijk kijkende naar hemzelf: als persoon maar ook als artiest. Een soort herstart maken. ‘Blame It On The Music’ is in twee versies uitgebracht, de akoestische variant laat zijn mooie soul stem nog meer horen. Het is nog maar heel eventjes wachten totdat de EP van hem het levenslicht ziet.

FUMAGE
Een formatie uit Nederland & Luxemburg bestaande uit drie heren, Yuri Rhodenborgh (zang/gitaar), Pol Belardi (drums/synths) en Angelo Boltini (bas/live-electronics/synths). Die laatste heeft een geschiedenis hier op CamielMusic! Ze hebben allemaal al een historie in de muziek en duiken nu buiten hun ‘eigen’ grenzen. Het is post-pop waar ze eigenlijk heel veel verschillende stijlen laten horen: euforisch, klein, weelderig en vol emoties. Ze hebben onlangs een EP uitgebracht met vijf tracks en die laten absoluut een mooi scala horen wat ze in hun mars hebben. Voorproefje: ‘Never Enough’.

Brent Beukelaer
Deze rubriek hoeft niet per se gloednieuwe muziek te laten horen: muziek die aandacht verdienen is het credo! Dus daarom Brent Beukelaer, ook wel bekend als frontman van The Radar Station. Dit is echter in het Nederlands, dit omlijst met een fantastische muzikaal kader. Een bepaalde rust krijg je over je heen maar dat wel in teksten die wel wat weghebben van bijvoorbeeld landgenoot Luc de Vos of ‘onze’ Spinvis. De stem van Brent is misschien wel de helft die ervoor zorgt dat je blijft luisteren.

The Garnals
In december van ’20 was het nog een verrassing dat er een nieuwe formatie kon ontstaan ondanks alle sh*t. Hoe dan ook, ze hebben zich doorontwikkeld. Het is een vijftal geworden en hun lo-fi sound hebben ze nu meer psychedelische vibes met vleugjes garage erbij gedropt. De combinatie klopt in ieder geval wederom want de mix van muzikaal aspect met de kenmerkende stem van Twan is prettig! Er zullen nog vier singles volgen maar of het een EP of album wordt is tot op heden onbekend. Erg? Welnee!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in