sunshineToen ik vanmorgen naar buiten keek scheen het zonnetje volop. Nu gelukkig ook nog! Toen kwam ik op het volgende….
Ik had een ingeving en bedacht: bands met SUN in de naam, hoeveel zijn er van eigenlijk? Ook natuurlijk bewerkingen met SUNday. Na even na te denken kwam op de volgende uit:

[row class=”row-fluid”]
[col class=”span6″]Ik start gewoon met de meest bekende:
Empire Of The Sun.
Het is een Australisch duo, maken soort van elektronische pop maar het is ook ontzettend alternatief. Alleen al hoe ze gekleed zijn, dat maakt hun uniek! Ze hebben twee albums uitgebracht met enkele hits erop. Denk aan: Walking On A Dream, We Are The People en hun laatste hit, Alive. [/col]
[col class=”span6″]Band twee is Nederlands trots:
Sunday Sun.
Een bandje gestart in 2012 en in datzelfde jaar ook gelijk 3 EP’s gedropt. Geen half werk! Maar uiteraard is er ook een CD gemaakt, november 2014 uitgekomen en heet We Let Go.
Een tijdje zijn ze ook volop te horen met hun enorme catchy single I Call You Honey. Beetje jaren 60 met een lekker dansbaar sausje overheen. Als je ze nog niet kent: ga het luisteren! Sunday Sun – I Call You Honey.[/col]
[/row]

[row class=”row-fluid”]
[col class=”span6″]The Rising Sun is waarschijnlijk een iets onbekender bandje maar wel een groep die hard aan hun bekendheid werkt. Ze komen uit Groningen en maken een mix van Reggae en Rock. Oftewel: muziek waar je niet van stil kan blijven staan.
Ze spelen ook op Grunnsonic, een festijn dat heel nauw samenwerkt met het grote Eurosonic/Noorderslag. Wellicht een opstapje?
Luister maar! The Rising Sun – Insane.[/col]
[col class=”span6″]Nog zo’n onbekende maar ook geniaal iets!
Sunday Zombies And The Brain.
Dit keer iets van de andere kant van het land: Limburg. Gezien tijdens de Popronde en ze zijn goed! Die zon is bijna niet nodig maar past er goed bij. Het hele genre is zo variërend.. Rock, Psychedelisch, Blues, Country en Reggae. Als dit nou nog steeds niks is wat bij je past, ZONDE! Je mist wat!
Sunday Zombies And The Brain – Sugarcoating.[/col]
[/row]

[row class=”row-fluid”]
[col class=”span6″]Een bandje wat ik al een paar keer genoemd heb is Sunday Kids.
Gezien, gehoord en gesproken tijdens de Popronde Sittard! Leuke band uit Amsterdam die weten hoe ze moeten knallen.
(Ondertussen blijft de zon schijnen dus ik ga vrolijk door)
Niet teveel lullen maar luisteren!
Sunday Kids – Along The Way.[/col]
[col class=”span6″]Dan komen we terecht bij Southern Sunrise. Een bandje met Engelse en Limburgse roots. Ik heb hun EP al eens gerecenseerd voor 3voor12 limburg en vind het (zeker met dit weer) heerlijk klinken.
Het genre kan je Folk, Popachtig noemen. Mooie klanken, fijne stem en duidelijk.
Luister het maar eens!
Southern Sunrise – Elspeth.[/col]
[/row]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in