Wat? Arctic Monkeys
Waar? Mitsubishi Electric Halle Düsseldorf
Wanneer? 11 november 2013

Ik was nog nooit naar een concert geweest buiten Nederland. Dus ik was erg benieuwd. Qua reistijd was dit wel dichterbij dus dat was al een pluspunt. Het was allemaal goed geregeld van parkeren tot kaartcontrole en van de garderobe tot de bar. Nergens hoefde je lang te wachten.  Vergeleken met mijn laatste concert in de ZiggoDome in Amsterdam was dit een totaal andere zaal qua uitstraling. Maar dat mocht de pret niet drukken.

Een kwartiertje later dan gepland begon het voorprogramma: The Strypes. De 16 jarige knullen speelden de zaal plat. Ook al was deze op dat moment nog maar voor de helft gevuld ze kregen het publiek goed mee. Speelden fantastisch en ook op de zang was niks aan te merken. Het was een erg leuk en energiek optreden en een super opwarmer voor headliner de Arctic Monkeys. Als je van iets stevigere muziek houdt is dit absoluut een aanrader  voor in de toekomst maar ze staan er nu ook al!!

En toen was het dan eindelijk zo ver, de Arctic Monkeys!! Al meteen vanaf het begin was het al gaaf met een indrukwekkende lichtshow. Ze begonnen met hun hit Do I Wanna Know en de zaal ging dus gelijk helemaal los. De hele show was er een super afwisseling tussen dansen en de aanstekermomenten. Alex Turner (zanger) heb ik geen enkele keer op een valse noot kunnen betrappen en ook de instrumentale intermezzo’s waren kippenvelmomenten. De interactie met het publiek was leuk en goed. Elk nummer was voorzien van een indrukwekkende lichtshow en ook het geluid was ontzettend goed. Mede hierdoor stond dit concert als een huis!

Kortom een absolute dikke aanrader!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in