Wie? Flying Horseman.

Waar? Muziekgieterij Maastricht.

Wanneer? 3 mei 2014.

foto 2(1)

Afgelopen zaterdag had ik gelukkig weer eens een concertje op het programma staan! Het was in de Muziekgieterij in Maastricht. Persoonlijk was ik er nog nooit geweest maar het is een toffe plek! Je voelt je ook echt in een oude fabriekshal waar het geluid echt steengoed was.

foto 1Maar nu over naar hetgeen waar het om gaat. De muziek. Ik heb in de titel alleen Flying Horseman staan maar ik mag Novack niet vergeten! Heb zelfs een CD recensie over hun nieuwe plaat geschreven en was blij om dus twee topartiesten te zien op één avond! Om meteen even een minder puntje te melden.. Er waren veel te weinig mensen die avond aanwezig. Zonde! Want Novack begon en stond meteen als een huis. Vanaf het eerste moment.. Super strak, energiek, muzikaal. Echt een aanrader!!!

 

Vervolgens was het tijd voor Flying Horseman.. Wie? Dat zullen vele mensen zich helaas afvragen. Dit is een band uit Antwerpen en maakt enorm meeslepende, muzikale, passionele, psychedelische, knallende muziek. Waar kan je het mee vergelijken? Dat is moeilijk want het heeft vele invloeden, het enige goede antwoord dat ik kan geven hierop is: LUISTEREN!
Het concert zelf was magistraal. Vanaf de eerste noot die geraakt werd was het raak. Je merkte dat zanger/gitarist Bert Dockx er meteen goed in zat en die passie in zijn lijf, kwam eruit. Dit kwam alleen maar ten goede aan het gehele concert en het liefhebbende publiek. Daarbij blijft het opvallend hoe belangrijk de drumpartij is, dit wordt uitmuntend uitgevoerd.
Geen enkel nummer was saai of langdradig.. Het mooie van live muziek is dat je je helemaal erin mee laat slepen, je komt in een bepaalde flow terecht en deze neemt je mee.. Pas als de muziek weg is, kom je tot besef hoe goed het is/was. Dat is ook zo bij Flying Horseman. GENIETEN!

foto 1(1)

Daarom hoop ik oprecht dat ze meer bekendheid gaan krijgen en ook daardoor veel meer zullen gaan spelen op festivals etc.
Ze vertelden me na afloop van het concert dat ze maar op 4 festivals staan in België.. 4! Terwijl er enorm veel zijn uiteraard. Zonde en niet te begrijpen!!
Conclusie: luister naar dit 34 minuten durend concert uit oktober 2013 en geniet, laat mensen weten van het bestaan en vertel het verder en verder!!
Flying Horseman Concert.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in