Machtig!

Soms komen er dingen op je af, kan in het echte leven zijn of wellicht via de mail.. 😉 Maar die kun je niet negeren. Natuurlijk krijg ik veel mails, dat vind ik persoonlijk nog steeds onwerkelijk. Mensen mailen mij om de muziek te beluisteren! Maar nu kwam er ook iets binnen van een zekere KY. KY. is een Amsterdamse singer-songwriter, wiens echte naam Kay Koopmans is, die pas net even zijn hoofd boven het gras uitsteekt maar ook al onmiddellijk veel indruk maakt. ‘Lights’ was zijn debuutsingle, stond in de finale van Popprijs Amstelland en heeft gewoonweg een hele duidelijke motto voor iedereen: praat en deel! Maar voordat we dat gaan doen, eerste zijn nieuwste track beluisteren.

Dat nieuwste pareltje heeft de titel ‘Seaside’ gekregen. Vanaf de eerste seconde voel je de puurheid. De rust in de muzikale begeleiding en natuurlijk dan als KY. begint te zingen, is eigenlijk meteen als een warme jas. Het voelt vertrouwd, warm en fijn aan. Naast dat zijn motto dus praat en deel is, is het zijn bedoeling om muziek te maken met onderwerpen die niet altijd makkelijk worden besproken. Het wordt weggestopt. ‘Seaside’ gaat over het missen van dierbaren tijdens nét die momenten waar je juist iets wilt delen met hen en dat brengt hij echt fenomenaal goed. Melancholisch zonder dat het overdreven is. Als je dat kunt, heb je daadwerkelijk iets in je mars. Het doet me een beetje denken qua kracht aan Kodaline en Lewis Capaldi. Geen vervelende vergelijking, toch?

Pak je tijd, luister deze.

3 REACTIES

  1. We hoorden vorige week het nummer Seaside en viel binnen als een bepaalde herinnering die je maar niet kon plaatsen maar dan opeens een vorm kreeg.We hebben het ook meteen als tip geplaatst op onze site en flink aan de bel getrokken bij bepaalde mensen want,Dit moet je beluisteren.We wensen Kay heel veel succes en dit nummer kan zomaar door het grote publiek opgepikt worden.mvg Joop/Vincent http://www.songland.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in