SixSuperSaturdaySongs. De naam zelf zegt het al. Gewoon even 6 fantastische vaak uiteenlopende nummers die gewoon een extra spot verdienen. Het kunnen gloednieuwe tracks zijn maar ook iets wat al langer op de plank ligt en toch nog even aandacht moet krijgen.

Remko Kühne
Remko Kühne is een zeer gewaardeerde pianist en tevens muziekschrijver. Dat heeft hij gedaan voor veel muzikanten; Milow, Alain Clark en Hooverphonic. Maar in 2021 was het tijd om voor zichzelf aan de slag te gaan, eigen muziek te schrijven en componeren. Het werk van Vincent van Gogh werd een inspiratiebron. Daardoor ontstond er al veel moois maar na een bezoek aan het museum, kwam er nog meer moois. Remko koos vier werken uit: ze vertegenwoordigen een stukje uit het leven van Van Gogh. ‘Pour Maman’ is de laatste van de vier. Het eerste deel gaat over de kerk zelf en het tweede deel over de gemeente die in gedachten verzonken de hervormde kerk in Nuenen verlaat. Check eigenlijk het gehele werk hier.

Maurice van Hoek
Misschien was het omdat hij enorm veel bezig is geweest met het grote talent BOAZ, misschien puur omdat hij tijd nodig had. Het feit is in ieder geval dat Maurice van Hoek er weer is met nieuwe muziek! De start is gemaakt met de track ‘Old Enough To Know Better’ en dit is de aftrap naar een volledig album ‘Changing Lanes’. Het heeft een duidelijk thema: veel veranderingen in zijn leven, relatiebreuk gehad, vinden van een liefde én vader worden. Natuurlijk heb je dan genoeg materiaal om over te zingen. De song zit al vol energie, vol passie, vol americana invloeden. Moet je nagaan wat een volledig album zal doen. Op 26 mei komen we erachter, even geduld dus.

Andy & The Antichrist
Heel erg fijn hoor, nieuwe muziek van Andy & The Antichrist. Dit viertal houdt wel van een potje punk en indie en daar hebben we (te) lang op moeten wachten. Natuurlijk hoeft het niet iedere maand feest te zijn maar 2021 is lang geleden. Nu zijn ze daar en is het meteen bekend geworden dat er een album komt, ‘Awful/Awesome’ is de titel. Daarvan zijn ‘DOG’ en als laatste ‘Crawl Back’ al uitgebracht en als het goed is, zal er nóg eentje aan worden toegevoegd. Met een vijf minuten is een ware kneiter geworden die veel energie, branie en power oplevert. Het is in ieder geval een goede lekker makende song, zeker afwachtende nu op dat album!

The Super Soakers
Eind januari bracht de formatie The Super Soakers hun derde EP ‘The Shepherd & the Scapegoat’ uit. Dit deden ze in een uitverkocht Merleyn in hun thuisstad Nijmegen. Ze zijn in 2016 gestart maar afgelopen jaar eigenlijk weer onverwacht op gang gekomen. Verwacht een mix van punk met indie invloeden met daarbij wel ook melancholische en harmonieuze klanken. Op de EP staan vijf tracks met zeer uiteenlopende onderwerpen maar wel passend over hetgeen wat de groep wilt uitdragen. Hoe ze zelf ook aangeven: Wij geloven in het principe van ‘wat je geeft, krijg je terug’ of: ‘positiviteit trekt positiviteit aan’. ‘Hypothermia’ is een track die alle bovenstaande zaken samenbrengt.

Cashmyra
Een kleine maand geleden bracht Cashmyra haar nieuwe EP ‘Privé’ uit. Deze is opgenomen door Harmen Ridderbos (Town Of Saints) en in de Twangwolf studio van Hans Hannemann. Super vet! Cashmyra staat bekend om haar Nederlandstalige postpunk, met vervreemde teksten het toch allemaal (zoals het zelf gezegd wordt) mild intimiderend. Doordat het Nederlandstalig is, komt alles nét wat beter, harder & intenser binnen. Deze nieuwe EP is persoonlijker dan voorgaand materiaal en gaat over fouten maken, dat alles kapot gaat en pogingen tot vinden van het geluk. Dat allemaal maakt het best intens op momenten. Daarom ‘Tijd Verspillen’ in de playlist!

Sven Ross
Het is een gegeven; als je Sven Ross hoort denk je meteen aan zijn hele pure, heldere stem en dat in combinatie met ware singer songwriter klanken met pop en folk invloeden. Tijdens de Popronde maakte hij indruk. De combinatie van de mooie nummers die hij ten gehore bracht maar ook het inkijkje steeds in wat de tracks voor hem betekenden, maakte het een speciaal optreden. Ze krijgt zodoende absoluut een betere connectie en de nummers hebben daadwerkelijk betekenis! Nu is onlangs de EP ‘now that i’m with you’ uitgebracht. ‘between you and me’ was hier al verschenen op CamielMusic maar vandaag gaat het over zijn nummer ‘easy’. Heel mooi gelaagd, mooie samenzang, opbouwend, vertellend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in